16.6 C
Chișinău

Noi detalii de la devastatorul cutremur în Japonia. Numărul victimelor a ajuns la 48. Seismologii avertizează privind noi replici | VIDEO

O serie de cutremure puternice au avut loc în Japonia chiar de Anul Nou. Numărul victimelor a crescut la 48 de persoane. Peste 50 au suferit răni de diferite severitate. Din cauza consecințelor dezastrului, aproximativ 100 de mii de locuitori ai țării au fost evacuați. Magnitudinea celui mai puternic cutremur a fost de 7, 6 au anunțat autoritățile japoneze. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a declarat pentru Canal 5 că, printre victime sau răniți nu se regăsesc cetățeni ai țării noastre.

În prima zi din noul an, în Japonia s-au înregistrat o serie de cutremure, dintre care cel mai puternic a avut o magnitudine de 7,6. Aproximativ 50 de oameni au murit. Cutremurele au dus la distrugerea clădirilor și la oprirea circulației trenurilor de mare viteză; peste 32 de mii de case au rămas fără electricitate. Un incendiu puternic a izbucnit în orașul Wajima, în urma căruia aproximativ 200 de clădiri au ars, scrie Nikkei Asia. În unele regiuni nu există alimentare cu apă și comunicații, suprafața drumului este distrusă

Potrivit prim-ministru al țării, zona de coastă de vest a fost afectată în special, orașele Wajima și Suzu din prefectura Ishikawa.

Salvatorii, lucrătorii de urgență și militarii Forțelor de Autoapărare ale țării, care au fost trimiși în zona dezastrului, continuă să lucreze la fața locului. Aproape o sută de mii de japonezi au petrecut noaptea trecută în centre de evacuare – școli și săli de sport.

În ciuda forței distructive, nu există rapoarte de întreruperi în funcționarea centralelor nucleare. După cutremur, a fost emisă o amenințare de tsunami pe toată coasta de vest a Japoniei, care a fost ridicată în dimineața zilei de 2 ianuarie. În același timp, potrivit seismologilor, replicile sunt posibile timp de aproximativ o săptămână.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE