8.2 C
Chișinău

Posturile TV cu licență suspendată, nu vor putea activa: Valabilitatea actelor permisive ale companiilor deținătoare ale posturilor de televiziune, au fost sistate temporar | VIDEO

Agenția de lnvestiții, în calitate de Secretar al Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, impune sistarea temporară a valabilității actelor permisive ale companiilor: ,,Telesistem TV”,,Media-Resurse”, ,,Archidoc Group”, ,,Media Pro Group”, ,,General Media Group Corp” și ,,Telestar Media”.

Într-un document al Agenției se spune că acțiunea se impune drept urmare a constatării de către Consiliu a investițiilor realizate în domeniile de importanță pentru securitatea statului de către persoanele juridice enumerate, pentru perioada necesară furnizării informațiilor și a documentelor prevăzute în Legea privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului.

Menționăm că, respectivele companii sunt deținătoare ale posturilor de televiziune Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV cu licența suspendată în 16 decembrie 2022 de către Comisia pentru Situații Excepţionale, pentru perioada stării de urgență. Autoritățile motivau decizia prin protejarea spațiului informațional național și prevenirea riscului de dezinformare prin răspândirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice”.

Șefa Consiliului Audiovizualului, Liliana Viţu, a declarat ulterior că aceste televiziuni „promovează războiul prin tăcere” și reflectă incorect evenimentele din țară.

Acum un an, toate cele şase posturi TV au contestat decizia CSE în instanță, care a comasat cererile într-un singur caz.

La începutul lunii decembrie, premierul Dorin Recean declara că aceste televiziuni nu vor activa nici după ce se va termina starea de urgență. Potrivit oficialului, Guvernul a pregătit mai multe pachete legislative care îi va permite „să gestioneze astfel de situații și în afara măsurii restrictive”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE