7.7 C
Chișinău

Popescu, Serebrian sau Alaiba? Dorin Recean a declarat că unul din vicepremieri va fi negociatorul-șef din partea R. Moldova pentru aderarea la UE | VIDEO

Un vicepremier va fi negociatorul-șef din partea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană. Despre aceasta premierul Dorin Recean a declarat ieri, în platoul NordNews LIVE, fără să dea nume. În Guvern sunt acum trei vicepremieri – Nicu Popescu, Oleg Serebrian și Dumitru Alaiba, iar în spațiul public este vehiculat cel al lui Popescu.

IGOR ZAHAROV, consilierul pentru comunicare al ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Aceste zvonuri se încadrează în categoria de zvonuri speculaţii. Foarte bine ştiţi că am reuşit să deschidem negocierile de aderare cu UE. Se vorbeşte despre o anumită restructurare a procesului de aderare şi a procesului, cum va avea loc, de negocieri, însă eu nu pot să confirm, dar nici să infirm informaţiile apărute în spaţiul public. Ministrul Popescu la momentul de faţă este viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, care va fi structura ulterioară, rămâne de văzut”.

Despre acesta se spune că va demisiona din funcția de șef al diplomației moldovenești și va reveni la Bruxelles. L-am telefonat pe consilierul pentru comunicare al ministrului de Externe în legătură cu acetse informații.

În spaţiul public se mai vorbeşte că locul lui Nicu Popescu ar putea fi luat de Cristina Gherasimov, care trece de la Președinție în postul de secretar general al Ministerului de Externe şi Integrării Europene. Dar se vehiculează și numele lui Iulian Groza, ca posibil nou șef al diplomației moldovenești.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE