10 C
Chișinău

Conducerile Spitalului ”Toma Ciorbă” și celui de Dermatologie, nu sunt vizate în dosare penale, afirmă Procuratura Generală | VIDEO

Procuratura Generală nu deține informații potrivit cărora conducerile celor două instituții medicale comasate, ieri, prin decizie de Guvern ar fi vizate în dosare penale. Declarația a fost făcută pentru postul nostru de televiziune de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Violina Moraru după ce ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a scris pe social media despre restructurări și ilegalități comise în instituții medicale, iar în spațiul public s-a vehiculat că ar fi vorba despre cele două instituții comasate.

„Vom trece prin restructurări, întru binele spitalelor și al pacienților, dar vom trece împreună. Și ne vom despărți într-adevăr de câțiva din capii care nu au nicio grijă de Dvs., de veniturile Dvs., sau condițiile de lucru, ci doar de interesul lor personal, mărimea otkaturilor, interesul în achiziții de milioane de lei pe medicamente procurate la greu și apoi tot la greu decontate ca expirate. Veți mai auzi de ei, căci unii sunt cercetați în dosare penale”, se arată în postarea Alei Nemerenco.

Directorul spitalului Toma Ciorbă, Sergiu Vasilița nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Nici la numerele Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile, reprezentanții instituției nu au răspuns la apeluri.

În data de 27 decembrie, Guvernul a votat proiectul de hotărâre care prevede comasarea spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile. Premierul Dorin Recean i-a mulțumit ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, pentru că face ceea ce trebuie pentru cetățeni.

Hotărârea a fost aprobată chiar dacă în ultimele săptămâni sindicatele și angajații celor două instituții și-au arătat dezacordul printr-o declarație comună și prin mai multe proteste.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE