1.2 C
Chișinău

„Activează în domeniu din 2009”. Ce se cunoaște despre Ruslan Gălușcă, noul șef al Poliției de Frontieră | VIDEO

Poliția de Frontieră are un nou șef. Ruslan Gălușcă a preluat conducerea instituției, după ce Rosian Vasiloi a demisionat. Candidatura lui Gălușcă a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Guvernului la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

Ministrul de Interne a declarat că Ruslan Gălușcă activează la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din anul 2009, perioadă în care a ocupat diverse funcții, inclusiv de conducere. Acesta și-a făcut studiile la Institutul Militar al Forțelor Armate,
Academia de Studii Economice din Moldova, precum și a participat la instruiri atât în țară, cât și peste hotare

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Pe parcursul activității, domnul Gălușcă a înregistrat realizări notabile în ceea ce privește migrația ilegală și combaterea criminalității transfrontaliere, iar calitățile manageriale îi vor permite realizarea cu succes a funcției. Propun desemnarea domnului Galușca Ruslan în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, al MAI, din data de 29 decembrie 2023.

DORIN RECEAN, premier: „Domnul Gălușcă, bine ați venit în echipă și vă dorim succes”.

Familia noului șef al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, deține o casă în valoare de 0 lei. Potrivit declarației de avere publicate de Autoritatea Națională de Integritate, în 2022 funcționarul a primit o locuință în baza unui contract de transfer de posesie și folosință.

În plus, documentul indică o mașină Skoda Superb din 2009, dar nu este înmatriculată pe numele Galușcă. A fost adus în Moldova din străinătate în 2019. Prețul de piață al vehiculului este de 6 mii de euro, iar costul total este de 9500 de euro.

În 2022, Ruslan Galușcă a primit un salariu de peste 211 mii de lei de la Poliția de Frontieră. El a mai fost plătit cu peste 100 de mii de lei de Direcția Regională Est a IGPF, iar salariul unuia dintre membrii familiei sale într-o bancă comercială din Moldova este de peste 76.000 de lei. Funcționarul a încasat circa 7.000 de lei pentru concedii medicale, 15.000 de lei indemnizaţie pentru chirie și alți 13.000 de lei pentru deplasări de muncă. O altă alocație, dar de 3000 de lei, familia sa a primit pentru întreținerea unui minor.

Amintim că, funcția de șef al IGPF a rămas liberă după ce Rosian Vasiloi, cercetat penal în cazul dublului omor de pe Aeroport, a demisionat pe 8 noiembrie curent, după un alt incident tot de la Aeroport, în care un cetățean azer a fugit din zona sterilă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE