21.6 C
Chișinău

16 morți și sute de răniți: Rusia a lansat un atac masiv asupra Ucrainei | VIDEO

Atac masiv asupra Ucrainei. Doar la Odesa cel puțin trei persoane au fost ucise și peste 20 au fost rănite, inclusiv doi copii. Noaptea trecută armata rusă a bombardat mai multe oraşe, printre care Kiev, Harkov, Lvov şi Dnepropetrovsk. Procuratura Generală din țara vecină a declarat că în total 16 persoane au fost ucise, sute de cetățeni au fost răniți. Președintele Volodimir Zelenski a exprimat condoleanțe familiilor și apropiaţilor persoanelor decedate și a promis o ripostă. Rusia nu a comentat deocamdată atacul masiv.

Atacul armatei ruse asupra orașelor ucrainene a fost cel mai masiv din ultima vreme.

Potrivit comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni, Moscova a lansat 158 de rachete și drone, dintre care 114 au fost doborâte. Bombardamentul a început joi seara și a continuat până vineri dimineață.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene din ţara vecină, Iuri Ignat, a comentat astfel atacul masiv: „Nu am văzut niciodată concomitent atât de multe ținte pe monitorul nostru”.

Presa ucraineană scrie că au fost avariate blocuri, un centru comercial, o maternitate, instituții de învățământ, un depozit și alte obiecte.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina, mai mult de 10 persoane au murit. Victime au fost și la Odesa. Acolo au decedat trei persoane și peste 20 au fost rănite, inclusiv copii de 6 și 9 ani, a declarat șeful Administrației Regionale de Stat din Odesa, Oleg Kiper.

Printre obiectele avariate de loviturile aeriene se numără un bloc cu 17 etaje și un liceu.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că toate serviciile funcționează în regim sporit și oferă asistența necesară victimelor. În același timp, el a subliniat că Ucraina va riposta.

„Exprim condoleanțe familiilor și apropiaţilor celor uciși, urez însănătoșire grabnică celor răniți. Neapărat vom răspunde teroriştilor pentru atacurile lor. Și vom lupta ca să garantăm securitatea țării noastre, a fiecărui oraș, a poporului nostru”, a declarat Zelenski.

Rusia nu a comentat deocamdată atacul masiv.

În același timp, Ministerul Apărării de la Moscova, în comunicatul săptămânal a raportat că în ultimele șapte zile, trupele ruse au efectuat peste 50 de lovituri asupra ţintelor militare din Ucraina, inclusiv aerodromuri și arsenale.

Anterior, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că blocurile şi infrastructura socială nu sunt atacate.

Amintim că, în condiții de ostilități este imposibilă verificarea informațiilor furnizate de părțile beligerante.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE