21.6 C
Chișinău

Candidatul PAS la funcția de primar al orașului Durlești, numit drept administrator interimar la „MoldATSA”. Ce experiență are în domeniu și ce salariu va primi? | VIDEO

Întreprinderea de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MoldATSA” are o nouă conducere. Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de primar al orașului Durlești, Oleg Popșoi, a fost numit în funcția de administrator interimar al Întreprinderii.

Potrivit unei note informative publicată de „MoldATSA”, începând cu data de 18 decembrie a încetat contractul individual de muncă al administratorului Veaceslav Frunze și, prin ordinul emis de către Agenția Proprietății Publice, din aceeași zi, a fost
desemnat în funcția de administrator interimar al organizației, Oleg Popșoi.

Reprezentanții Agenției Proprietății Publice, care deține întreprinderea, a declarat pentru postul nostru de televiziune că Oleg Popșoi a fost selectat „din resursele umane cu rezervă de angajare”. Potrivit acestora, urmează a fi organizat și un concurs pentru șefia întreprinderii.

GHENADIE VASILACHE, purtător de cuvânt al APP: „Administratorii interimari sunt angajați în urma unui ordin al directorului APP. Urmează a fi organizat un concurs despre care vă vom informa și desigur că acolo va fi deja procedura obișnuită despre care toată lumea cunoaște.
– Cum a fost selectat?
– În baza unei rezerve umane pe care o are orcicare întreprindere, inclusiv APP.
– Ne-am uitat în CV-ul dumnealui și se vede că nu are experiență în domeniu.
– Nu pot comenta declarația dvs. Nu am citit CV-ul și nu pot comenta.
– Ne puteți spune oficial ce salariu dumnealui va avea?
– Nu cunosc. Din datele noastre, anul trecut, salariu era de 70 de mii de lei. Care va fi salariu nou, nu cunosc”.

Pe site-ul oficial al MoldATSA nu a fost publicat deocamdată cv-ul noului șef. Pe internet însă a apărut informații potrivit cărora, Oleg Popșoi ar fi fost în trecut angajat în calitate de administrator a câtorva localuri de agrement.

Am încercat să luăm legătura cu Oleg Popșoi pentru un comentariu, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon. Oleg Popșoi are 33 de ani și a fost consilier local în Durlești, în ultimii patru ani, ales pe lista Blocului „ACUM”, iar după divizarea blocului, a aderat la fracțiunea PAS. A fost membru al comisiei arhitectură, urbanism și relații funciare.

În ultima sa declarație de avere și interese personale pentru anul 2022, depusă pe 14 decembrie 2023, la începutul noului mandat de consilier local pe listele PAS în Durlești, Popșoi nu a declarat niciun venit, proprietăți sau automobil. Într-o altă declarație completată în aceeași zi, familia Popșoi a declarat în 2023 venituri de peste 2 milioane de lei din vânzarea a două automobile și alte patru contracte de vânzare-cumpărare, dar și indemnizații de circa 300 de mii de lei.

La alegerile pentru funcția de primar al orașului Durlești, candidatul
PAS a pierdut în fața candidatei partidului Coaliția pentru Unitate şi Bunăstare, Eleonora Șaran. În turul doi de scrutin, Popșoi a fost votat de circa 3 302 persoane, adică 46.4% din numărul total de voturi, în timp ce contracandidata sa a acumulat 53,60%.
.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE