21.6 C
Chișinău

Pasajul subteran „Tel Aviv”, de pe Bulevardul Dacia din Capitală, a fost restabilit: Sumele cheltuite ar urma să fie restituite de către atacatori | VIDEO

Pasajul subteran de pe Bulevardul Dacia, „Tel Aviv” a fost restabilit, după ce în urmă cu o săptămână și jumătate mai multe panouri foto au fost vandalizate.

Serviciul de presă al Primăriei Chișinău a comunicat postului nostru că casetele luminoase și panourile au fost înlocuite cu bani din bugetul orașului, dar ulterior sumele vor fi restituite de către atacatori.

Valoarea pagubelor materiale produse este estimată la aproximativ patru mii de lei.

Contactat de noi, Vasile Chirilescu, comunicatorul primăriei, a promis că va oferi mai târziu informații mai detaliate. Am încercat să aflăm de la poliția capitalei dacă există rezultate în procesul de căutare a vandalilor, dar Natalia Stati, reprezentant al serviciului de presă al IGP, nu ne-a răspuns la apeluri și mesaje.

Amintim că, pasajul subteran „Tel Aviv” a fost deschis după reconstrucție în luna iulie a acestui an. Costul proiectului a fost de 10 milioane de lei, din care 9 milioane au fost alocate de municipalitate, iar un milion a fost donat de partenerii din Buzău.

Proiectul în sine a fost dezvoltat în colaborare cu comunitatea evreiască din Republica Moldova și printr-un parteneriat cu orașul Tel Aviv.

Menționăm că, în capitală au fost restaurate mai multe pasaje subterane, fiecare fiind decorat cu imagini și texte despre diferite orașe celebre ale lumii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE