6.6 C
Chișinău

Contrabandă cu hrivne aduse din Turcia! Schema creată de un bărbat care a introdus în Moldova peste 8,4 milioane ₴

Un bărbat a fost trimis pe banca acuzaților, pentru contrabandă cu valută străină. Urmărirea penală a fost pornită în martie 2023, după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate au constatat că inculpatul a introdus, într-o perioadă nedeterminată, peste 8,4 milioane de hrivne, transmite Realitatea.MD. 

Conform procurorilor anticorupție, aflându-se în afara Republicii Moldova, persoana intenționa să obțină beneficii financiare pe teritoriul Ucrainei. Mai exact, acesta urma să le obțină urmare a convertirii hrivnelor la un preț mai avantajos decât cel de procurare de pe teritoriul Republicii Turcia, apoi să scoată banii din țară prin contrabandă.

„În acest scop, în perioada în perioada 22 ianuarie 2023-04 martie 2023, respectivul a introdus în Republica Moldova din Republica Turcia mijloace financiare în sumă de 84.386.000,00 UAH, care ulterior au fost scoase prin contrabandă și introduse pe teritoriul Ucrainei.

Totodată, la 06 mai 2023, în circumstanțe identice, acesta urma să scoată prin contrabandă hrivne ucrainești în proporții deosebit de mari, dar din motive independente de voința sa, fapta infracțională nu a fot realizată, fiind reținut de către angajații CNA”, transmite Procuratura Anticorupție.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate 16.595.000 de hrivne. Banii sun puși sub sechestru, în vederea confiscării speciale. Persoana și-a recunoscut integral vina, iar instanța urmează să se pronunțe referitor la pedeapsa care i se va aplica.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE