21.6 C
Chișinău

În piaţa principală a oraşului Chișinău s-a deschis Târgul anual de Crăciun și a fost inaugurat bradul: „Distracțiile sunt scumpe, dar pentru copii se poate odată” | VIDEO

În centrul Chișinăului, în Piața Marii Adunări Naționale, în seara zilei de 23 decembrie, a fost inaugurat bradul. În cadrul concertului festiv, de pe scenă au evoluat colective de copii și interpreți de muzică uşoară. Invitat special al evenimentului a fost cântăreţul din România Ştefan Bănică Jr.

Conform tradiţiei, înainte de a inaugura principalul brad al țării, primarul Capitalei i-a felicitat pe toți cei prezenți pentru începutul sărbătorilor de iarnă.

ION CEBAN, primarul general al municipiului Chișinău: „Sărbătorile de iarnă sunt despre unitate, vă dorim tot binele din lume împreună cu o mică parte de echipă a Primăriei și vrem să vă urăm de sănătate, să vă spunem să aveți bunăstare în casele dumneavoastră, să vă cească și să vă bucure cei mici, să vă trăiască și să vă bucure cei dragi”.

Pentru locuitorii și oaspeții orașului au concertat diverse colective și artiști, printre care corul „Vocile Primăverii”, ansamblul de viori „Diversity”, pianiștii Iurie Mahovici și Anatolie Lapicus, ETNO REPUBLIC şi Marcel Ştefăneţ, Nelly Ciobanu, Cornelia Ştefăneţ, Natalia Gordienco, Geta Burlacu, DARA, trupa „Brio Sonores”, Adrian Ursu şi alţii.

Invitatul special al sărbătorii a fost oaspetele din România, Ştefan Bănică Jr. care a susținut un concert solo.

În piaţa principală a oraşului s-a deschis şi Târgul anual de Crăciun, unde se vând obiecte de artizanat tradiţionale, suveniruri, jucării, precum şi produse alimentare de la producătorii locali.

Tot în Piața Marii Adunări Naționale pentru copii a apărut şi căsuţa lui Moş Crăciun și multe alte distracții.

„Totul este bine, frumos și copiilor le place”.

„Atmosferă de sărbătoare, Crăciunul, copiii, ne-am făcut timp liber pentru a ieşi cu ei, petreci timpul liber, minunat”.

„Copiilor le place și asta este principalul – principalul e să fim fericiți”.

Distracțiile pentru copii din PMAN vor funcţiona până în 23 ianuarie. Unii orășeni spun că acestea sunt cam scumpe și că demult trebuiau schimbate. Dar biletele costă 40-50 de lei, ca anul trecut.

„Sunt scumpe, desigur, dar pentru copii se poate odată”.

„Desigur, ar putea fi mai multe distracții, după părerea mea. Pentru cei mici poate niște mașini electrice suplimentare – ceva nou! Cam scump, nu sunt acceptabile preţurile, dar o dată pe an se poate!”.

„A fost cam la fel ca anul trecut, dar copiilor le este interesant, le place. Puteau face ceva mai interesant pentru copii ceva nou – distracții noi, pentru că în fiecare an sunt la fel”.

Am încercat să aflăm cât a costat pentru oraș instalarea bradului și organizarea evenimentelor de sărbătoare în acest an, dar la momentul editării acestui material, reprezentanții Primăriei, Natalia Ixari și Vasile Chirilescu nu ne-au răspuns la telefon.

Pe site-ul instituţiei se precizează că cheltuielile legate de pregătirea și desfășurarea evenimentelor cultural-artistice de Crăciun și Revelion în Capitală vor fi suportate de Primăria Chișinău, preturile, direcţiile și serviciile din subordinea instituţiei, în limitele resurselor financiare alocate pentru 2023 pentru aceste activități.

Menţionăm că, din acest an, în Capitală nu vor mai fi doi Pomi de Crăciun, în Piața Marii Adunări Naționale și pe stradă 31 august, cum a fost câțiva ani la rând.

Evenimente festive și târguri de Crăciun sunt organizate în toate sectoarele Capitalei. Pe lângă asta în perioada sărbătorilor lucrează o rută specială de troleibuz turistic, avându-l în calitate de ghid pe Moș Crăciun. Călătoria pentru copiii sub 7 ani este gratuită, pentru restul preţul nu s-a schimbat şi constituie 30 de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE