4.2 C
Chișinău

Circ italian, patinoar de 800 de metri și tot felul de surprize pentru copii și adulți: Peste 15 mii de persoane au sărbătorit deschiderea sezonului de iarnă la OrheiLand | VIDEO

În ajun de Crăciun pe stil nou, la Orhei, în parcul de distracții OrheiLand a fost deschis sezonul de iarnă. Potrivit autorităților locale, peste 15 mii de oameni au participat la un concert susținut cu această ocazie, la care au cântat artiști de la noi, dar și de peste hotare. Acolo a fost instalat și un brad și s-a deschis o piață de Crăciun.

Chiar înainte de Crăciun pe stil nou, a fost deschis sezonul de iarnă în parcul de distracții OrheiLand. Vizitatorii au fost întâmpinați de orchestra Căminului cultural regional „Andrei Suruceanu” din orașul Orhei. Artiștii s-au dechizat în Moși Crăciun.

La deschiderea sezonului de iarnă la Orheiland au venit oameni din toată țara.

„Surprize pentru copii, cât mai multe. Noi pentru ei ne bucurăm. Am venit din Nisporeni cu nepoțeii. Ei au venit la bunica din Anglia și am decis să venim să vedem OrheiLandul”.

„Și atmosfera, și sărbătoarea. Super. Am venit din Chișinău să ne odihnim dar și copiilor să le fie interesant. Mulțumim organizatorilor pentru această sărbătoare, pentru această frumusețe din OrheiLand”.

„Sunt pentru prima dată în Orhei. E frumos, bravo!”.

„Copiii sunt fericiți. Stăm de dimineața până seara, până nu se termină totul, dar nici atunci nu vrem să plecăm”.

Luminile de sărbători, inclusiv cele de pe pomul de Crăciun din parc, au fost aprinse de Mister Orhy, talismanul și noul simbol al OrheiLand, care și-a făcut apariția la eveniment dintr-o cutie uriașă plină cu baloane colorate.

Organizatorii au pregătit și un spectacol pentru copii. Cei mici s-au distrat alături de animatori și personaje din desenele animate preferate. În plus, cei mici pot vizita reședința lui Moș Crăciun din parc, unde primesc daruri.

Startul srăărbătorilor de iarnă a fost dat de primarul municipiului, Tatiana Cociu.

TATIANA COCIU, primarul mun. Orhei: „Ne bucurăm enorm că am reușit în acest an, din 2018 încoace, să dăm magie, culoare, min. Orhei, să adunăm mii de vizitatori în fiecare an, anume prin lansarea sărbătorilor, aici la OrheiLand. Vă felicităm cu această zi frumoasă, că ați reușit să faceți parte din povestea noastră. Vă felicităm și cu sărbătorile de iarnă, vă dorim multă sănătate, vă dorim multă fericire, pace, prosperitate, la mai mult și la mai mare! Felicitări, Orhei!”.

A urmat un concert la care au evoluat Mariana Mihăilă, Corina Țepeș și Costi Burlacu, dar și interpreta din România, Antonia și formația românească Accent.

Noul sezon de divertisment din OrheiLand a fost completat cu un patinoar de 800 de metri, precum și Circul italian Bonaccini. Toate atracțiile și parc rămân gratuite.

Solicitați de noi pentru a ne spune câți bani au fost achitați și de către cine pentru evenimentul organizat ieri la OrheiLand, dar și pentru întreținerea parcului pe timp de iarnă, reprezentanții primăriei Orhei ne-au comunicat că terenul oferit de autoritățile locale în scop de amenajare, este întreținut de diferiți agenți economici și sponsori, dar și de Asociația Obștească „Pentru Orhei” care achită, inclusiv prestațiile artiștilor care evolueză acolo.

Pentru a obține informații mai exacte despre costurile concertului din Orheiland, am contactat Asociația Obștească „Pentru Orhei”, dar nu nimeni n n-a răspuns la apeluri.

Potrivit primăriei Orhei, din contul autoritatății locale sunt achitați bani doar pentru iluminarea parcului, inclusiv pentru atmosfera sărbătorilor de iarnă, asta făcând parte din iluminatul stradal al municipiului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE