21.6 C
Chișinău

Reacția lui Igor Grosu la solicitarea de a-l audia pe Ilan Șor online în plenul Parlamentului, în dosarul „furtului miliardului” | VIDEO

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, l-a chemat pe Ilan Șor să vină acasă ca să spună tot ce are de spus în cazul devalizării celor trei bănci, în 2014. Speakerul a declarat acest lucru după ce fostul deputat a cerut să fie audiat în Parlament în legătură cu evoluția anchetei în dosarul „furtului miliardului”. Un demers în acest sens a fost depus pe numele președintelui Legislativului Igor Grosu din partea deputatului Marina Tauber. 

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: „Îl așteptăm cu drag la aeroport, suntem gata chiar să acoperim și un bilet. Dacă trebuie deplasare, îl așteptăm la aeroport să spună ce are de spus”.

Potrivit lui Șor, după verdictul Curții Districtului Columbia din SUA care se referă la faptul că martorul pentru condamnarea politicianului, fostul șef al Departamentului Supraveghere în cadrul Băncii Naționale a Moldovei, Matei Dohotaru, și-a retras mărturiile depuse anterior împotriva sa, acum are toate motivele să ceară anularea condamnării, rejudecarea cauzei și achitarea sa. Unul dintre avocații lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, ne-a spus că, în urma acestei decizii, va contesta în instanță condamnarea clientului său.

Potrivit lui Colenco, mărturia dată de Dohotaru este una dintre probele principale împotriva clientului său pe care se baza Procuratura, cât și instanțele de judecată. Am expediat o solicitare Procuraturii Anticorupție pentru a afla care au fost mărturiile date de Dohotaru împotriva lui Ilan Șor în 2017 și ce rol au jucat în anchetă?

Totodată, am solicitat instituției un comentariu la declarațiile lui Aureliu Colenco, care a spus că autoritățile nu au făcut suficient pentru a-l găsi pe Dohotaru, pe care l-a numit martor cheie, dar deocamdată nu am primit un răspuns.

Nici responsabilii de la Ministerul Justiției nu ne-au răspuns la aceste întrebări, în solicitarea pe care am expediat-o.

Audierile din plenul Parlamentului, în procesul recuperării banilor furați în anul 2014, se desfășoară în perioada 21-28 decembrie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE