21.6 C
Chișinău

FMI își exprimă îngrijorarea cu privire la demiterea rapidă a guvernatorului BNM, Octavian Armașu: „A avut loc foarte rapid, pune sub semnul întrebării dacă a fost asigurată corectitudinea procesului” | VIDEO

Fondul Monetar Internațional și-a exprimat îngrijorarea cu privire la demiterea rapidă a guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

„Audierile și luarea deciziei au avut loc foarte rapid, ceea ce pune sub semnul întrebării dacă a fost asigurată corectitudinea procesului și anume efectuarea unei analize și evaluări profesionale și juridice într-o manieră adecvată și completă”, a declarat Svetlana Ţerovici, reprezentanta permanentă a FMI în Republica Moldova.

Ea a mai subliniat că „independența băncii centrale, precum și continuarea eforturilor de consolidare a guvernanței și a statului de drept sunt esențiale pentru implementarea programului susținut de FMI și pentru stabilitatea economică a țării”.

Am solicitat de la deputații PAS reacţii cu privire la declarația Svetlanei Ţerovici și la poziția FMI, dar Lilian Carp și Olesea Stamate nu au răspuns la apeluri și mesaje.

Purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernământ Adriana Vlas ne-a scris într-un mesaj că formațiunea politică nu va comenta.

Fostul guvernator al BNM Octavian Armașu a fost revocat ieri, cu voturile a 81 de parlamentari PAS și ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, după audieri despre „furtul miliardului”.

În locul lui azi a fost numită fosta ministră a Finanțelor din România Anca Dragu, care a obținut deja cetățenia statului nostru prin procedură simplificată. Hotărârea a fost votată de 58 de deputați PAS.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE