9.2 C
Chișinău

Percheziții la domiciliul lui Dmitrii Constantinov. Ce spune despre acțiunile oamenilor legii însuși președintele Adunării Populare din UTA Găgăuzia | VIDEO

Percheziții la domiciliul președintelui Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Dmitrii Constantinov. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, verificările au fost efectuate în cadrul unei anchete pornite pentru abuz de serviciu și samovolnicie, fără a fi oferite și alte detalii. Într-o reacție pentru postul nostru de televiziune, Constantinov a declarat că oamenii legii au încercat să afle cum a devenit proprietarul unei fabrici de alcool din Comrat. Președintele legislativului autonomiei respinge acuzațiile și consideră acest caz ca fiind unul politic.

Contactat de noi, președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov afirmă că perchezițiile s-ar fi desfășurat joi dimineață la mai multe persoane, inclusiv la angajați ai întreprinderii pe care o gestionează.

Potrivit acestuia, oamenii legii ar investiga modul în care a devenit proprietarul unei distilerii din Comrat.

DMITRII CONSTANTINOV, președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia: „La ora șapte dimineața au bătut la ușă cu căutări. Mi s-a deschis un dosar penal pentru fraudă. Căutau niște contracte false, scrisori, hârtii care să dovedească că aș fi însușit fraudulos distileria. Nu s-a găsit nimic. Au luat telefoane și computere, dar nimic nu ar fi putut fi acolo. Am fost avertizat despre asta când am aprobat comitetul executiv. Șeful SIS din Găgăuzia a avertizat că dacă vom aproba comitetul executiv, atunci așteptați, vă veți confrunta cu dosar penal pentru înșelăciune”.

Dmitri Constantinov ne-a mai spus că a construit distileria în urmă cu mulți ani, iar în 2012 a preluat conducerea acesteia, întrucât a ocupat o funcție electivă. Ulterior însă, din motive obiective, a fost necesară reformularea actelor, fapt care a fost făcut în condițiile legale, mai spune Constantinov.

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei respinge categoric acuzațiile imputate și numește acțiunile organelor de drept drept farsă și presiune politică.

Ulterior Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat perchezițiile din Găgăuzia. Potrivit unui comunicat de presă emis de instituție „Procuratura UTA Găgăuzia în comun cu Direcția de Poliție a UTA Găgăuzia, Inspectoratul de Poliție Comrat, cu „Fulger” și angajații Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, au efectuat, la 21 decembrie 2023 percheziții în cadrul unei cauze penale, pornite conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor pe faptul folosirii intenționate, de către o persoană care administrează o organizație comercială, a bunurilor organizației în interesul unor terțe persoane, precum și pe fapte de samavolnicie”.

Potrivit comunicatului PPCOCS, în cadrul acțiunilor de urmărire penale efectuate pe 6 adrese, au fost ridicate documente, laptopuri, telefoane mobile și alte bunuri.

Organul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii, acumulează probatoriul pe caz, iar cu informații suplimentare despre derularea urmării penale vor reveni, a mai anunțat instituția.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE