1.2 C
Chișinău

Recean răspunde criticilor în adresa sa după declarațiile în privința magistraților Curții de Apel: Voi arăta care sunt urmările acestor decizii | VIDEO

Premierul Dorin Recean a venit cu o replică după ce i s-a reproșat că a făcut public numele judecătoarelor care au anulat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale privind excluderea din cursa electorală a candidaților Partidului Politic „Șansă”. El și-a expus poziția la o emisiune de la TV8.

DORIN RECEAN, prim-ministru: „Voi nominaliza pe toți cei care vor lua astfel de decizii și voi arăta care sunt urmările acestor decizii. Acum aș vrea ca aceeași așa numită asociație să discute așa și despre alte subiecte din justiție, de exemplu când, toți au văzut, cum un magistrat a găsit circumstanțe atenuante pentru un șofer beat la volan care a ucis un copil și l-a eliberat chiar de pedeapsă. Nu am văzut ca Asociația să iasă și să spună că noi nu admitem așa ceva, noi trebuie să lucrăm cu instanțele de drept. Avem o grupare criminală care cumpără direct voturi și care anterior au avut tentative de a destabiliza pacea și liniștea în țară. Au încercat să atace direct instituțiile democratice, să cumpere voturi și la nivel local să divizeze societatea. Asta e datoria autorităților statului, să taie aceste posibilități, să le excludă și noi am făcut asta prin decizia CSE”.

Amintim că după ce Recean a spus cine sunt magistrații care au anulat decizia CSE, Asociația Judecătorilor a emis un comunicat în care a declarat că afirmațiile premierului constituie o încălcare gravă a principiului separării puterilor în stat și a independenței sistemului judiciar. Tot o încălcare a principiilor separării puterilor în stat a calificat gestul și liderul „Șansă”, Alexei Lungu.

Iar Consiliul Superior al Magistraturii spune că divulgarea numelor judecătorilor din cadrul completului de judecată combinată cu acuzații poate fi tratată drept o formă de presiune inadmisibilă asupra magistraților. Curtea de Apel a refuzat atunci să comenteze declarația șefului Guvernului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE