4.2 C
Chișinău

Mai multe piețe de brazi au apărut pe străzile capitalei: Din cauza prețurilor, oamenii cumpără mai des lăstari, spun vânzătorii | VIDEO

În Chișinău au apărut piețele de brazi. Acestea sunt situate în toate sectoarele orașului și vor funcționa până în 1 ianuarie. Vânzătorii se plâng că oamenii nu se grăbesc să cumpere Pomi de Crăciun, deoarece prețurile au crescut ușor în acest an. Cât costă simbolul sărbătorilor de iarnă, vedeţi în continuare.

„Primii brazi vii au apărut în vânzare în Chișinău. Toți sunt frumoși și înfoiaţi. Principalul atribut al basmului de iarnă ajunge să coste până la 3,5 mii lei. Cumpărătorii spun că puțini își permit așa lux în casă, de asta procură ramuri de brad pentru miros”.

Vânzătorii se plâng că brazii apăruţi săptămâna trecută în piețele improvizate nu sunt la mare căutare. Potrivit comercianților, nu toată lumea își poate permite să cumpere simbolul sărbătorilor de iarnă, care s-a scumpit considerabil în acest an.

„Anterior câte 100, 150, dar astăzi nu am vândut nici unul”.

„- Preturile la brazi sunt cele de anul trecut sau au crescut?
– Sunt mai scumpi!”

Vânzătorii spun că mulți oameni întreabă prețul, dar nu se hotărăsc să plătească mult pentru brad. În mare parte cumpără doar crengi. Una costă în medie 50-100 de lei, în funcție de mărime și cât de înfoiată e.

„- În curând vor căpăta lăstari!
– Cum credeţi, de ce oamenii nu cumpără brazi, ci doar ramuri?
– Pentru că sunt scumpi!”

„Cumpăr crenguțe, dar anul acesta sunt scumpe. Voi aştepta până la Revelion”.

Unii cumpărători ne-au spus că sunt dispuşi să plătească mult pentru Pomul de Crăciun, ca în casă să se simtă miros adevărat de brad în timpul sărbătorilor de iarnă.

„Of, probabil are 3 metri înălțime, da, costă trei mii și jumătate cam scump, desigur, dar asta e, așa ceva se întâmplă o dată pe an”.

Vânzătorii ne-au spus că anul acesta bradul de aproximativ 1.00 – 1.20 m costă de la 500 de lei. Cel de aproape doi metri aproximativ 1000-1300, iar cel de până la trei metri înălțime – 3,5 mii lei.

De menționat că Inspectoratul pentru Protecția Mediului va intensifica controalele pentru a preveni tăierile ilicite de brazi. Potrivit legii, amenzile de la 2500 la 5000 de lei pentru persoanele fizice și până la 25000 pentru cele juridice.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE