25.2 C
Chișinău

Reacția NATO după ce o dronă din Rusia s-a prăbuşit în România: Nu avem informații care să indice vreun atac intenţionat | VIDEO

NATO a declarat ieri că nu are „nicio informaţie care să indice vreun atac intenţionat al Kremlinului împotriva Aliaţilor”, după ce o dronă din Rusia s-a prăbuşit în România, relatează Agenţia Germană de Presă, citată de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Alianţei, Dylan White, serviciile de informaţii române raportaseră că Moscova a folosit drona pentru un atac asupra infrastructurii portuare ucrainene. „Condamnăm cu fermitate atacurile ruseşti împotriva infrastructurii civile în Ucraina şi de-a lungul Dunării.

Continuăm să monitorizăm situaţia şi rămânem în strânsă legătură cu autorităţile române”, a precizat reprezentantul NATO.

Amintim că până la 70 de drone de tip Shahed, lansate de Rusia, au fost înregistrate alaltăieri noaptea, în cursul unui val de atacuri asupra unor ţinte în Ucraina, dintre care una, potrivit unor constatări preliminare, a explodat deasupra spaţiului aerian românesc.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE