25.2 C
Chișinău

Persoane de la Administrația de Stat a Drumurilor, vizate într-o anchetă penală: Ar fi fost admise ilegalități în construcția drumului Leova-Bumbăta | VIDEO

Persoane cu putere de decizie de la Administrația de Stat a Drumurilor sunt vizate într-o anchetă penală, inițiată de Procuratura Anticorupție. Acestea sunt bănuite de abuz de serviciu în cazul procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta.

Procuratura Anticorupție informează într-un comunicat că în acest dosar figurează și mai multe persoane fizice, iar obiectul investigației îl constituie verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta, corectitudinea stabilirii prețului pentru serviciile contractate, precum și stabilirea prejudiciului cauzat.

Anchetatorii spun că informații despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală vor fi făcute publice, în măsura în care prezentarea datelor din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale.

Am telefonat la Administrația de stat a Drumurilor pentru un comentariu, însă nimeni de la serviciul de presă al instituției nu ne-a răspuns la apeluri.

Am încercat să obținem o reacție și de la șefa serviciului de presă al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Veronica Tocarciuc ne-a promis că revine cu un răspuns, dar până la momentul editării acestei știri nimeni așa și nu ne-a telefonat.

În după-amiaza zilei, ASD a confirmat într-un comunicat că ofițerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au efectuat percheziții în birourile unor șefi din cadrul instituției, că administrația a acordat tot suportul necesar și a colaborat activ cu organul de urmărire penală și că ASD declară toleranța zero actelor de corupție. Instituția mai spune că ținând cont de confidențialitatea procesului penal, singura autoritate competentă să ofere alte informații este doar organului de urmărire penală.

Amintim că, în data de 25.05.2023, Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a modului de administrare a drumurilor publice, iar acum acesta își așteaptă rândul pentru a fi promulgat de instituția prezidențială.

Drumul de acces Leova-Bumbăta, care are o lungime de circa 3,6 km, a fost construit integral de la zero, pentru a face legătura cu podul plutitor ce asigură tranzitul în România prin punctul de trecere Bumbăta. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 250 de milioane de lei, bani alocați din Fondul rutier.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE