25.2 C
Chișinău

Comasarea Spitalului Toma Ciorbă. Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic a protestat la Ministerul Sănătății: S-a cerut demisia ministrului Ala Nemerenco | VIDEO

Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic a organizat astăzi un protest la Ministerul Sănătății. Manifestanții s-au arătat împotriva deciziei instituției de a comasa Spitalul „Toma Ciorbă” cu cel pentru Dermatologie și Maladii Comunicabile din orășelul Codru și au cerut demisia ministrului Sănătății, Ala Nemerenco.

Nemerenco nu a comentat cererea de demisie, iar purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Corina Gămurari nu ne-a spuns la telefon pentru o reacție.

Într-o postare pe Facebook, Ala Nemerenco a scris cu referire la reorganizarea celor două instituții medicale că asta nu presupune închiderea niciunui spital, ci doar comasarea sub un management comun, având în vedere specificul acestora similar – tratarea maladiilor contagioase. Totodată, ea adaugă că investițiile și restructurările la nivelul spitalelor sunt necesare pentru gestionarea urgențelor legate de maladiile infecțioase și situațiile epidemiologice.

La finalul postării, Nemerenco a îndemnat angajații celor două spitale să nu reacționeze la acțiuni care au caracter politic.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE