5.2 C
Chișinău

Cetățenii pot afla în baza căror calcule au primit gradul lor de vulnerabilitate energetică. Care sunt pașii | VIDEO

Dacă vreţi să aflaţi cum v-a fost atribuit gradul vulnerabilității energetice, întraţi în „cabinetul personal” de pe platforma compensatii.gov.md. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă că de ieri, sunt afişaţi parametrii, care au servit drept bază la calculul categoriei.

Este vorba despre venitul global lunar al gospodăriei; venitul disponibil pentru achitarea energiei, după deducerea minimului de cheltuieli; costul estimat al energiei în perioada rece a anului la tarife necompensate şi, în sfârşit, raportul dintre cheltuielile pentru resursele energetice și venitul disponibil pentru achitarea energiei.

Ministerul precizează că începând cu acest an, autoritățile au acces la datele privind creditele imobiliare ale solicitanților şi că asta permite estimarea mai exactă a venitului disponibil al familiei.

Amintim că, cele mai multe gospodării, care sau înregistrat pe platforma Guvernului până în 25 noiembrie, s-au încadrat în categoria de vulnerabilitate extremă, foarte ridicată și ridicată.

În comparație cu anul trecut, anul acesta nu toți solicitanții vor primi ajutor în factură, iar criteriile de acordare sunt mult mai dure, dar şi beneficiarii de compensații sociale pentru sezonul rece vor fi verificaţi minuțios. Bugetul pentru compensații din acest an se cifrează la de 2,7 miliarde de lei, cu un miliard mai puțin decât anul trecut.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE