25.2 C
Chișinău

Nu toți consumatorii casnici vor avea compensații pentru energia electrică. Precizările Ministerului Muncii | VIDEO

Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu o precizare referitoare la compensațiile pentru energia electrică utilizată – de acestea beneficiază doar consumatorii casnici pentru care curentul reprezintă principala sursă de încălzire.

Dar aceste gospodării trebuie să mai întrunească trei condiții: au înregistrat în perioada rece precedentă un consum mediu lunar de electricitate de cel puțin 250 kWh; nu sunt conectate la căldura centralizată sau au înregistrat iarna trecută un consum mediu lunar de energie termică mai mic de 0,3 Gcal şi la gazele naturale mai mic de 80 m3/lună.

Conform acestor criterii, în jur de 6 mii de consumatori casnici vor beneficia de compensație pentru curent. Cele mai multe gospodării, care s-au înregistrat pe platforma Guvernului până în 25 noiembrie, s-au încadrat în categoria de vulnerabilitate extremă, foarte ridicată și ridicată.

În comparație cu anul trecut, anul acesta nu toți solicitanții vor primi ajutor în factură, iar criteriile de acordare vor fi mult mai dure, dar şi beneficiarii de compensații sociale pentru sezonul rece vor fi verificaţi minuțios. Bugetul pentru compensații din acest an se cifrează la de 2,7 miliarde de lei, cu un miliard mai puțin decât anul trecut.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE