Călin Georgescu, politician și fost candidat la funcția de președinte al României, a acuzat-o pe Maia Sandu de implicare în scrutinul de anul trecut, de peste Prut. Conform acestuia, Sandu face parte din așa-numita „rețea Soros”, care influențează politica din regiune și reprezintă o amenințare pentru democrație.
Georgescu a avertizat că, dacă va câștiga alegerile, va interzice activitatea unor astfel de structuri. De asemenea, el a criticat Uniunea Europeană, afirmând că aceasta se îndepărtează de valorile democratice.
Politicianul român Călin Georgescu a avertizat-o pe Maia Sandu cu posibile consecințe pentru implicarea sa în alegerile prezidențiale din România de anul trecut și pentru sprijinirea publică a adversarei sale, Elena Lasconi.
Câștigătorul primului tur, care a fost anulat, consideră că președintele Republicii Moldova face parte din așa-numita „rețea Soros”, care a intervenit direct în procesul electoral și reprezintă o amenințare pentru democrația globală.
CĂLIN GEORGESCU, candidat la funcția de președinte al României
În timpul primelor alegeri, președintele francez Emmanuel „Soros” Macron a sunat-o pe fosta mea adversară Elena Lasconi să o susțină.
Acest lucru s-a văzut și în mass-media. De asemenea, Președintele Republicii Moldova, Maia „Soros” Sandu, a susținut-o deschis pe fosta mea adversară Elena Lasconi. Astfel, vorbim de rețeaua Soros și am spus clar: reprezintă un pericol real și va fi interzisă de îndată ce voi deveni președinte al României.
Maia Sandu s-a întâlnit efectiv cu Lasconi în ajunul alegerilor, pentru care a mers chiar în România.
Iar legăturile ei cu familia Soros sunt, de asemenea, cunoscute de multă vreme. După cum a declarat în 2019 fostul premier Iurie Leancă, acesta i-a oferit personal lui Sandu un milion de dolari de la George Soros pentru dezvoltarea sistemului de învățământ.
Adevărat, nu este clar unde s-au dus exact acești bani. În plus, la fiecare ocazie în străinătate, președintele se întâlnește cu Soros Junior.
Călin Georgescu a remarcat că presiunea asupra sa și anularea alegerilor au fost inspirate de forțe externe interesate să mențină influența în regiune. El a subliniat că lupta pentru independența politică a României abia începe și a făcut apel la cetățeni să-și susțină cursul spre suveranitatea țării.
CĂLIN GEORGESCU, candidat la funcția de președinte al României
În urma fantasticului discurs al vicepreședintelui Vance la München, am dezvăluit corupția din România. Și mai mult, mi-am dat seama că nu suntem în Uniunea Europeană, ci în Uniunea Sorosistă.
Acest lucru a fost adevărat de la bun început. . Au anulat alegerile și acum încearcă să organizeze altele noi, ceea ce va fi o fraudă și mai mare decât primele. Și, bineînțeles, ne acuză de ingerința Rusiei, de care nu există nicio urmă.
Administrația Președintelui Maia Sandu nu a răspuns deocamdată acuzațiilor aduse de politicianului român. Amintim că alegerile prezidențiale în țara vecină au avut loc pe 24 noiembrie 2024. Călin Georgescu, care a câștigat primul tur, a pledat pentru neutralitatea țării și s-a opus plasării de baze militare străine pe teritoriul acesteia.
La începutul lunii decembrie a anului trecut, Curtea Constituțională a României a luat o decizie fără precedent de anulare a alegerilor și reluarea procesului, din cauza scandalului din jurul campaniei electorale a lui Călin Georgescu, care, alături de Elena Lasconi, a ajuns în turul doi. Rezoluția Curții Constituționale București se referă la presupuse încălcări ale procesului electoral.
În special, despre interferența externă în alegeri prin Tik-Tok. Ulterior, însă, s-a dezvăluit că campania TikTok a lui Georgescu a fost plătită de partidul PNL al președintelui de atunci Iohanis fără știrea acestuia pentru a deruta alegătorii.
Următoarele alegeri prezidențiale din România sunt programate pentru data de 4 mai. Recent, Richard Grenell, consilierul special al președintelui Donald Trump, a spus că anularea alegerilor prezidențiale din România a fost instigată de fosta administrație de la Washington prin programele USAID.
Menționăm că, Călin Georgescu este unul dintre principalii favoriți la viitoarele alegeri prezidențiale de peste Prut, iar la București deține primul loc, potrivit unui sondaj pe care compania Curs l-a lansat săptămâna trecută. 31 la sută dintre alegătorii care locuiesc în capitala țării sunt pregătiți să-l voteze. Pe locul doi se află Nicuşor Dan cu 29 la sută, iar pe locul trei se află Crin Antonescu.