-1.2 C
Chișinău

Pudra din larve de gândaci de făină devine aliment autorizat în uniunea europeană

Pudra din viermi galbeni de făină, larve ale gândacilor de făină, este începând din 10 februarie un aliment autorizat pentru a fi introdus pe piața alimentară europeană, conform unui regulament emis de Comisia Europeană la 20 ianuarie, sub semnătura președintei Ursula von der Leyen, și publicat pe eur-lex.europa.eu, scrie agerpres. Până acum, permisiunea a fost acordată doar companiei franceze Nutri’Earth.

După ce a studiat rezultatele studiilor științifice, Comisia Europeană a ajuns la concluzia că pulberea de larve întregi de Tenebrio molitor tratată cu UV este un produs sigur și poate fi utilizată în pâine, chifle, prăjituri, paste, produse din brânză și brânză, produse din cartofi, precum și în compoturi de fructe și legume. În plus, Comisia Europeană mai susține că diversificarea ofertei alimentare cu hrană din insecte contribuie pozitiv la mediu și la sănătate. Noile alimente nu sunt însă pentru bogați, ci pentru clasa de mijloc, care nu are acces la suficiente proteine, având în vedere creșterea costurilor economice și de mediu ale producției de proteine animale.

Potrivit agerpres, piața europeană pentru aceste noi alimente este încă subdezvoltată, dar ar putea să se extindă în curând și prin adăugarea cărnii sintetice, obținută în laborator – o solicitare a start- upului francez Gourmey de a autoriza vânzarea de foie gras obținut în eprubetă se află pe masa Comisiei încă de vara trecută.

Nu este prima dată când Parlamentul European permite utilizarea produselor din insecte ca sursă alternativă de proteine. Anterior, s-a dat aprobarea pentru utilizarea lăcustelor migratoare, a greierilor de casă și a viermilor mici de făină în acest scop

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE