Proaspăt revenită din concediu, șefa procuraturii Anticorupție justifică lipsa rezultatelor în dosarele pe care le gestionează sau pornirea altora noi prin faptul că încă nu a primit noul sediu cerut.
Ea a declarat despre asta într-un interviu pentru Moldova 1, în care s-a plâns pe lipsa de personal, dar și, mai nou, pe birourile supra- aglomerate. Acest fapt, spune Dragalin, prezintă riscuri pentru confidențialitatea investigațiilor.
Dragalin nu a explicat de ce procurorii existenți nu înregistrează progrese, dar a adăugat că dacă nu va fi găsit un nou sediu, activitatea instituției riscă să fie blocată. Între timp, pentru Moldova 1, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă a dat asigurări că în acest an Procuratura Anticorupție va fi mutată într-o altă clădire. Amintim că, epopeea identificării unui nou edificiu pentru instituție durează de un an și ceva.
Anterior, Procuratura Anticorupție a avut două tentative să se mute, locațiile noi fiind un imobil al Academiei de Științe sau unul al Universității Pedagogice Ion Creangă, dar administrațiile celor două instituții s-au opus categoric. În prezent, Procuratura Anticorupție se află în sediul Centrului Național Anticorupție, ocupând aproximativ 40 de birouri și 950 m2, unde activează 36 de procurori din 54 câți sunt necesari, potrivit instituției.
VERONICA DRAGALIN, șefa Procuraturii Anticorupție
Am putea angaja în plus vreo opt, maximum 10 persoane în plus. Am putea adăuga aceste persoane în birouri cu alții, deci noi și așa suntem mai multe persoane într-un singur birou. Nu-i cel mai convenabil, cumva o ideală soluție, pentru că, de exemplu, când lucrează o echipă pe un caz foarte confidențial, vă închipuiți că dacă în acel birou sunt și alte persoane care nu sunt parte din echipa care investighează, asta prezintă un risc, întotdeauna.