Recursul formulat de Călin Georgescu a fost respins ca nefondat de magistrații de la ICCJ. Decizia este definitivă.
„Constată nulitatea recursurilor declarate de recurenţii-titulari ai cererilor de intervenţie Kovacs Denes, Nica Leon, Marcu Maria, Dimitriu Constantin împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024.
Anulează, ca nesemnat, recursul declarat de recurentul-titular al cererii de intervenţie Dimitriu Neculae împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de recurentul Pravă Marin împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024.
Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurentul-reclamant Georgescu Călin împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024 şi a încheierii din Camera de Consiliu din data de 30 decembrie 2024, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii Electorale în dosarul nr. 2950/1/2024.
Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurenta-reclamantă Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, a încheierilor de şedinţă din 19 decembrie 2024, din 23 decembrie 2024, din 30 decembrie 2024 şi a încheierii din Camera de Consiliu din data de 30 decembrie 2024, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurenta-intervenientă accesorie Public Attitude împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024.
Respinge, ca nefondată, cererea de intervenţie accesorie în interesul recurentului-reclamant Georgescu Călin, formulată de Coaliţia pentru Drepturi, Libertăţi şi Protecţie, Nuţ Gabriela Ştefania, Mocanu-Gollent Erich-Eduard, Ursu Constantin, Hera Natalica, Petringineru-Motu Runa. Definitivă. Pronunțată astăzi, 17 ianuarie 2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta instanței.
Procesul de ieri de la Înalta Curte a durat mai bine de 6 ore, iar toate cererile apărării au fost respinse de către instanță. În sala de judecată a fost prezent și Călin Georgescu.Călin Georgescu a criticat întregul proces, considerând că drepturile fundamentale ale cetățenilor sunt încălcate.Avocații mei au spus că apa curge de la deal la vale, iar de partea cealaltă, incriminații, au spus că apa curge de la vale la deal.
Probe nu sunt. Probatoriu nu există din partea celor care anulat în mod abuziv voința poporului și pe cale de consecință ce pot declara astăzi este că drepturile omului, dreptul de a alege și dreptul de a fi ales, sunt garantate. Ele nu pot fi judecate. În momentul în care judeci drepturile omului este ca și cum ai încălca orice fel de creație și cred că aceasta este ideea. Este o luptă împotriva lui Dumnezeu și o luptă împotriva poporului român. Noi judecăm că am votat liber, asta este esența. ÎCCJ va rămâne în deliberare și probabil că mâine vom cunoaște rezultatul”, a spus Călin Georgescu la ieșirea de la ÎCCJ.
Georgescu a confirmat că a sesizat instanțe internaționale, inclusiv Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru a contesta deciziile privind anularea alegerilor: „Sunt aici pentru a relansa și a reabilita dreptul constituțional. Sunt decis să merg până la capăt împreună cu poporul român și cu neamul românesc. Justiția este cel mai important lucru, de aceea am apelat la toate curțile internaționale”.
Întrebat despre răspunsurile instanțelor internaționale, Georgescu a declarat că așteaptă o dată de deschidere a dosarelor: „Din datele pe care le avem, vom primi în cel mai scurt timp, și cu siguranță dreptatea se va face”.
Georgescu a reiterat acuzațiile potrivit cărora deciziile privind anularea alegerilor au fost luate fără dovezi concrete: „Sunt dovezi incontestabile de fraude și ilegalitate, dar probe nu există. Inclusiv fostul președinte Klaus Iohannis a declarat la Bruxelles că nu există probe”.