Fostul premier Vladimir Filat și-a cerut iertare de la cetățeni pentru că a adus-o pe Maia Sandu în politică. El a acuzat-o pe actuala șefă a statului de duplicitate, de faptul că a călcat peste capete, că și-a eliminat nu numai adversarii politici, ci și asociații săi, precum și de faptul că gestionează în regim manual aparatul de stat.
„Unde ați găsit-o?” – această întrebare, după cum a scris pe pagina sa de Telegram fostul premier Vlad Filat i-o pun oamenii, referindu-se la Maia Sandu. „Eu merg des prin țară.
Întâlnirile cu ai mei colegi se încheie cu discuții sincere, amicale. Aceștia sunt oamenii care au trecut alături de mine prin multe. La finele fiecărei întâlniri, se găsește negreșit câte unul care să întreabe aproape în șoaptă :„Unde ați găsit-o?” Cândva, această întrebare îmi displăcea. Acum o aștept. Eu chiar am greșit. Am greșit grav. Și vă cer tuturor iertare pentru această greșeală” , a scris Filat.
VLADIMIR FILAT, fost prim-ministru al RM
“Eu merg des prin țară. Întâlnirile cu ai mei colegi se încheie cu discuții sincere, amicale. Aceștia sunt oamenii care au trecut alături de mine prin multe.
La finele fiecărei întâlniri, se găsește negreșit câte unul care să întrebe aproape în șoaptă :„Unde ați găsit-o?” Cândva, această întrebare îmi displăcea. Acum o aștept. Eu chiar am greșit. Am greșit grav. Și vă cer tuturor iertare pentru această greșeală”.
Ex-premierul mai precizează că Maia Sandu are nevoie de putere cu orice preț. Pentru asta, ea își elimină nu numai adversarii politici, ci și asociații săi sau cei care i-au dat o mână de ajutor în situații dificile.
“Toți acei care au trecut prin ușa îngustă a Președinției, astăzi tac ca peștele în borș. Esaulenco nu-și găsește locul la Baku, Iulian Rusu și Dorel Musteață au dispărut de pe hartă, Sergiu Litvinenco tânjește, Anna Revenco „pleacă” în curând, până și Natalia Gavriliță a înțeles cum a ajuns premier, dar tot n-a priceput cum a demisionat. Câți mai sunt din aceștia? În viitor vor apărea oare întrebări pentru ei? Mai degrabă da decât nu.
Judecători, procurori, ofițeri de urmărire penală, protectori ai regimului actual, dar și ai propriei libertăți, ar trebui să conștientizeze la ce riscuri se expun în viitor și să ia în considerare că într-o zi anumită vor fi aruncați în stradă, chiar sub ușa Procuraturii Anticorupție”, se mai spune în postare.
VLADIMIR FILAT, fost prim-ministru al RM
“Toți acei care au trecut prin ușa îngustă a Președinției, astăzi tac ca peștele în borș. Esaulenco nu-și găsește locul la Baku, Iulian
Rusu și Dorel Musteață au dispărut de pe hartă, Sergiu Litvinenco tânjește, Anna Revenco „pleacă” în curând, până și Natalia Gavriliță a înțeles cum a ajuns premier, dar tot n-a priceput cum a demisionat. Câți mai sunt din aceștia? În viitor vor apărea oare întrebări pentru ei? Mai degrabă da decât nu.
Judecători, procurori, ofițeri de urmărire penală, protectori ai regimului actual, dar și ai propriei libertăți, ar trebui să conștientizeze la ce riscuri se expun în viitor și să ia în considerare că într-o zi anumită vor fi aruncați în stradă, chiar sub ușa Procuraturii Anticorupție. ”.
După ce a schilodit întreaga clasă politică a Moldovei, Maia Sandu trece acum la nivel internațional, mai notează fostul premier. În opinia sa, inclusiv din cauza poziției duplicitare a președintelui Republicii Moldova și a PAS, cele mai puternice două partide din România au rămas fără liderii lor, după primul tur al alegerilor prezidențiale.
“În primul tur al scrutinului electoral Maia Sandu și PAS l-au susținut, oficial, pe Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal al României, dar de fapt și ea, și PAS-ul i- au făcut jocul intereselor Elenei Lasconi.
Doar puțin peste două mii de voturi trecute, grație Maiei Sandu, de la Ciucă spre Lasconi nu i- au permis lui Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat al României, să ajungă în turul doi.
Și Ciucă, și Ciolacu și- au dat demisia din funcția de președinți ai partidelor conduse de ei. Anume în acest mod doamna Maia Sandu i-a mulțumit Guvernului României pentru ajutorul acordat”, mai precizează Vladimir Filat în postarea sa. ,
VLADIMIR FILAT, fost prim-ministru al RM
“n primul tur al scrutinului electoral Maia Sandu și PAS l-au susținut, oficial, pe Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal al României, dar de fapt și ea, și PAS-ul i-au făcut jocul intereselor Elenei Lasconi.
Doar puțin peste două mii de voturi trecute, grație Maiei Sandu, de la Ciucă spre Lasconi nu i-au permis lui Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat al României, să ajungă în turul doi.
Și Ciucă, și Ciolacu și-au dat demisia din funcția de președinți ai partidelor conduse de ei. Anume în acest mod doamna Maia Sandu i-a mulțumit Guvernului României pentru ajutorul acordat”.
Sursa: Telegram
Vladimir Filat a cerut iertare cetățenilor pentru că a adus-o pe Maia Sandu la guvernare și în politică. Actuala președintă și aparatul acesteia ei nu au răspuns încă acuzațiilor.
Până în 2012, Maia Sandu nu a fost cunoscută publicului larg. Ea a deținut funcția de consultant și adjunct al șefului cabinetului la Ministerul Economiei, a fost economist în cadrul biroului Băncii Mondiale din Moldova, coordonator de programe la PNUD, iar apoi – consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington. În iulie 2012, în guvernul lui Vladimir Filat au apărut doi miniștri noi: la cârma Ministerului Educației a venit Maia Sandu, care s-a întors din Statele Unite, iar Dorin Recean a devenit ministru al Afacerilor Interne.
În toamna anului 2014, la un miting de partid, Sandu și-a anunțat aderarea la Partidul Liberal Democrat, condus de Vladimir Filat. Iar în vara anului 2015, când guvernul Gaburici și-a dat demisia, Filat a propus-o pe Maia Sandu pentru funcția de prim- ministru, însă aliații de atunci ai PLDM, democrații și liberali, i-au respins candidatura.