Declarațiile neprobate ale Maiei Sandu, conform cărora 300.000 de voturi ar fi fost ținta coruperii alegătorilor, au fost făcute pentru a nu recunoaște rezultatele alegerilor în cazul în care președintele ar fi pierdut al doilea tur de scrutin. Cel puțin așa comentează președintele Unirea-ODIP, Vlad Bilețchi, campania electorală desfășurată de șeful statului la prezidențiale. De asemenea, acesta a calificat drept o batjocoră atitudinea autorităților față de diaspora din Moscova și a admis că rezultatele votului din diaspora care i-a asigurat Maiei Sandu al doilea mandat ar putut fi supuse fraudării.
Declarațiile neprobate ale Maiei Sandu potrivit cărora 300.000 de voturi ar fi fost ținta coruperii alegătorilor au fost lansate pentru a nu recunoaște rezultatele alegerilor în cazul în care președintele pierdea cel de-al doilea tur. Cel puțin așa comentează președintele Unirea-ODIP, Vlad Bilețchi, campania electorală desfășurată de șeful statului la prezidențiale. De asemenea, acesta a calificat drept o batjocoră atitudinea autorităților față de diaspora din Moscova și a admis că rezultatele votului din diaspora care i-a asigurat Maiei Sandu al doilea mandat puteau fi fraudate.
Vlad Bilețchi susține că declarațiile făcute de Maia Sandu, după primul tur al alegereilor prezidențiale, precum că 300 000 de voturi ar fi fost ținta coruperii, fac parte din planul guvernării pentru a câștiga alegerile prezidențiale.
VLAD BILEȚCHI, președintele Unirea-ODIP
Ei păstrează anumite pârghii de presiune pentru a putea influența rezultatul final, dacă nu le convine. Dacă le convine, atunci totul este în regulă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. La fel ca în cazul referendumului, când au fost semnalate 300.000 de voturi fraudate, dar nu s-au prezentat dovezi pentru acest lucru. Curtea Constituțională a validat totul, considerând că totul a fost în ordine, deși într-un stat democratic, astfel de declarații și încălcări ar fi impus cu siguranță organizarea unor alegeri repetate.
Totodată, Bilețchi a criticat atitudinea autorităților față de alegătorii din Rusia și a calificat-o ca o batjocură.
VLAD BILEȚCHI, președintele Unirea-ODIP Intenționat au creat toate condițiile ca să nu poată vota, începând cu aceea că trebuia să existe cinci secții de votare. Dar au deschis doar două, chiar și acele două au fost prea mici pentru a garanta fiecărui
cetățean dreptul de a alege. Anume acesta este scopul guvernării și de aceea nu o susțin, pentru că încalcă drepturile omului, încalcă drepturile și libertățile europene și o fac sub pretextul că au anumite scopuri nobile, dar nu există scopuri nobile de dragul cărora să poată fi denaturată legea, încălcată legea și batjocoriți proprii cetățeni.
În același timp, acesta susține că în mai multe cazuri au fost încălcate drepturile și libertățile europene deoarece cetățenii au fost folosiți în favoarea candidatului PAS. Acesta s-a referit și la blocarea circulației pe podul ce leagă Rezina -Rîbnița.
VLAD BILEȚCHI, președintele Unirea-ODIP Poliția și trupele speciale au asigurat paza pentru a împiedica oamenii să traverseze acest pod, blocându-le accesul la vot. Vreau să îi întreb pe cei care susțin actuala
guvernare: dacă ar fi acționat astfel și cu diaspora din Europa, dacă ar fi tratat la fel persoanele care au votat pentru Europa, cum ar fi reacționat în această situație?
Președintele Unirea-ODIP a mai declarat pentru postul nostru de televiziune că Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale deoarece a băgat frica în oameni prin sperietorile care le-au distribuit în timpul campaniei electorale. Mai mult, acesta a admis că rezultatele votului din diaspora care i-a asigurat Maiei Sandu al doilea mandat puteau fi fraudate.
VLAD BILEȚCHI, președintele Unirea-ODIP
Sunt convins că în diaspora au existat multe buletine de vot falsificate, deoarece acolo au votat aproximativ 320- 330 de mii de alegători, în timp ce s-au trimis 800 de mii de buletine de vot, adică de două ori mai multe. De ce s-a întâmplat asta? Cred că este evident că s-a făcut pentru a avea de unde falsifica.
Astfel, Bilețchi afirmă că nu este o coincidență că în anumite secții din diasporă nu se observau alegători, dar, cu toate acestea, au fost înregistrate suficiente voturi din străinătate.