2.2 C
Chișinău

Percheziții în dosarele de corupere a alegătorilor: 12 reprezentanți ai blocului „Victorie” bănuiți de mituire – „Guvernarea încearcă să justifice eșecurile.”

Perchezițiile în cadrul dosarelor privind coruperea alegătorilor se pare că nu mai au capăt. De această dată ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii municipiului Chișinău, Bălți și Cahul au descins în mai multe localități din raionele Hîncești, Călărași, Strășeni, Nisporeni, Criuleni, Florești și Orhei. În cele din urmă, 12 reprezentanți ai unui partid politic sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor pentru a vota în favoarea unui candidat. Avocatul acestora declară că acțiunile autorităților de a intimida cetățenii deja au devenit ridicole, dat fiind faptul că nu există dovezi solide care să susțină acuzațiile aduse.

Potrivit CNA, perchezițiile au vizat atât acțiuni de urmărire penală la domiciliile bănuiților, cât și la sediul Blocului ”Victorie”, iar liderul organizației teritoriale din Cimișlia a fost reținut pentru 72 de ore. Avocatul care reprezintă interesele membrilor

Blocului ”Victorie”, Vadim Banaru a declarat că acțiunile oamenilor legii de intimidare a cetățenilor au devenit deja nostime în lipsa dovezilor plauzibile.

VADIM BANARU, avocat

Guvernarea prin intermediul organelor de forță încearcă orice modalitate pentru a justifica eșecurile și pentru a obține un rezultat mai favorabil. Aceste acțiuni s-ar fi putut întâmpla fără efectuarea acestor percheziții sau fără careva rețineri, deoarece le considerăm că nu sunt justificate, iar toate probele ridicate de la localurile unde a avut loc efectuarea perchezițiilor, nu denotă că toate aceste declarații privind pretinsa corupere, pretinsa falsificare … sute de mii de alegători, nu le găsesc confirmarea, deoarece careva mijloace financiare, alte bunuri care ar avea tangență în mare măsură… de la percheziții nu sunt ridicate.

Ținem să precizăm că, toate intimidările, cercetările desfășurate de oamenii legii au început imediat după ce, a doua zi de după alegeri, nemulțumită de rezulatatele scrutinului, Maia Sandu, direct a dat indicații instituțiilor de forță să intervină în procesul electoral.

Anterior, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a recunoscut că după investigarea ”cumpărării masive a voturilor”, poliția nu a putut stabili în favoarea cărui candidat la alegerile prezidențiale a avut loc presupusa mituire a alegătorilor. El nu a putut explica nici în ce temei polițiștii consideră ca fiind penale sursele pe care oamenii le primesc în conturi sub formă de plăți suplimentare în cadrul diferitelor proiecte sociale ale Blocului „Victorie”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE