De mai bine de o lună, Parlamentul nu se mai întrunește în ședință, deputații majorității parlamentare PAS fiind ocupați să facă agitație în favoarea Maiei Sandu. Acestea sunt acum prioritățile celor delegați de popor să le rezolve problemele. Părerea oamenilor mai puțin contează, se pare, pentru parlamentarii PAS, care au decis de capul lor că treburile partidului sunt mai importante decât cele ale țării, spre nemulțumirea cetățenilor însă, cel puțin a celor care au stat de vorbă cu noi.
Deja de o lună, Parlamentul nu se mai întrunește în ședință, deputații majorității parlamentare PAS fiind ocupați să facă agitație în favoarea Maiei Sandu. Acestea sunt acum prioritățile celor delegați de popor să le rezolve problemele. Părerea oamenilor mai puțin contează, se pare, pentru parlamentarii PAS, care au decis de capul lor că treburile partidului sunt mai importante decât cele ale țării, spre nemulțumirea cetățenilor însă, cel puțin a celor care au stat de vorbă cu noi.
Mai mult de o lună activitatea Parlamentului este paralizată, asta pentru că cei 62 de deputați au lăsat baltă treburile țării și s-au implicat în campania electorală pentru Maia Sandu. În loc să adopte legi de care au nevoie oamenii MUSCĂ aceștia se plimbă prin Moldova și împart gazete electorale. Mai mult ca atât, se folosesc abuziv de resursele administrative, lucru confirmat chiar și de către observatorii internaționali.
Ultima ședință a Parlamentului a avut loc pe 20 septembrie. După o vacanță prelungită, deputații PAS, vorba veche, și-au luat valiza și hulubii, și au decis că e mai important să distribuie pliante electorale pentru Maia Sandu decât să adopte legi. Astfel, peste 100 de proiecte, pe care cetățenii le așteaptă, rămân neanalizate.
Legislativul este paralizat, iar țara pare să fie pe STOP, spre nemulțumirea cetățenilor.
În sate nu trebuie să meargă atunci când au nevoie de voturi, ce îi interesează pe ei…Ar fi mai bine să mergă, nu aș zice zilnic, nici lunar, dar măcar cum se zicea înainte la 5 luni, la jumate de an, să meargă și să vadă pe ce îi doare pe cei de la sate.
Agitația nu trebuie să fie făcută de membrii Parlamentului, ci de cei care au ales-o pe Maia Sandu sau pe domnul Stoianoglo. Parlamentarii ar trebui să se concentreze pe adoptarea și respectarea legilor. Cei care chiulesc de la muncă sunt niște neisprăviți.
Nimeni nu a venit, nu s-a adresat cu propunerile lor la sărmanii din sate. – Dar de ce timp de patru ani nu a venit nimeni dar acum de alegeri vin toți? -Fiindcă, toți care vor să câștige alegerile, înainte se arată că sunt oameni, dar apoi după ce au câștigat alegerile deja nu se arată și nici nu se văd.
Unii cetățeni cu care am vorbit s-au indignat de faptul că echipa Maiei Sandu din care fac parte exponenții ai conducerii statului utilizează resursele administrative ale statului în campania pe care o fac pentru a-și promova candidatul.
Ei trebuie să muncească, nu să umble prin sate și încă să primească salarii, acest lucru trebuie schimbat. La anul vor avea loc alegeri parlamentare, așa că o să-i alegem pe alții.
Aceștia folosesc resursele administrative și mașinile de serviciu pentru deplasările lor. Clar că trebuie să-i înlăturăm de la putere.
Este normal pentru ei, pentru cineva nu este normal ca să se folosească de tot. Ei primesc și salariu și se folosesc de benzina satului. Nu este normal.
Eu sunt hoți, asta vreu să vă spun. Aceștia sunt primii hoți, ce care-s a-i Maiei Sandu și gata.
Voi căutați proști, la 55 de ani? Nu merge acest variant, nu merge. Nu știu ce o să fie, dar nu este bine așa.
Am telefonat la serviciul de presă al Parlamentului pentru a întreba de ce Legislativul nu se convoacă în ședință, și cine dintre deputați și-a luat concediu oficial pentru a participa la campania electorală, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon.
Menționăm că raportul inițial al OSCE, referitor la rezultatele alegerilor, subliniază acțiunile colective ale tuturor structurilor de putere în sprijinul Maiei Sandu, abuzul de poziție administrativă și tratamentul privilegiat în mass-media.
Amintim că salariul de bază al unui deputat constituie 18.000-19.000 de lei/lunar. Dar cu toate plățile și suplimentele, salariile lunare ale aleşilor pot ajunge până la 44.000 de lei.