6.1 C
Chișinău

„Operațiunea Salvați Regina”: Accuzatii de fraudă electorală în alegerile Maiei Sandu, cu implicarea agențiilor de stat

Operațiunea de a salvare a Maiei Sandu a fost planificată cu două luni înainte de scrutin. Astfel, unul dintre cei care ar fi participat la presupusa fraudare a alegerilor peste hotare ar fi directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu. Cel puțin asta scrie într-o postare apărută pe un canal de Telegram cu denumirea „INTERZIS”.

Totodată, se menționază că, în țară au ajuns mai multe microbuze, care au adus saci sigilați cu buletine de vot ștampilate cu VOTAT în dreptul candidatului PAS, Maia Sandu și opțiunea DA la referendum. Cu o reacție la acest subiect a venit liderul blocului ”Victorie”, Ilan Șor. Acesta a precizat că, fără aceste trucuri, Sandu nu ar fi învins în acest scrutin.

În postarea apărută pe un Canal de Telegram se menționează că, „Operațiunea Salvați Regina, a fost planificată cu două luni înainte de alegeri. La indicația directorului Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu și cu instigarea directorului adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, Sergiu Druță, ASP a eliberat 24 de pașapoarte diplomatice personalului tehnico-administrativ selectat din SIS. Astfel, persoanele care au obținut aceste acte au trecut frontiera de stat prin punctele vamale Leușeni, Sculeni și Costești-Stînca, spre Franța, Spania, Germania și Italia, cu mai multe microbuze de marcă Mercedes care transportau saci sigilați cu buletine de vot ștampilate cu VOTAT în dreptul candidatului PAS, Maia Sandu și opțiunea DA la referendum”. , se menționează în postare. Tot aici se mai sune că o parte dintre angajații implicați în operațiune, în prezent, se află cazați în hotele din apropierea ambasadelor, achitate de stat. În postare se mai precizează că se va reveni cu detalii privind operațiunea, cu nume și rolul fiecărui membru activ al organizației criminale.

”Operațiunea Salvați Regina, a fost planificată cu două luni înainte de alegeri. La indicația directorului Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu și cu instigarea lui Sergiu Druță, director-adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, ASP, a eliberat 24 de pașapoarte diplomatice la personalul tehnico-administrativ selectat din SIS. Astfel, persoanele care au obținut aceste acte au trecut frontiera de stat prin punctele vamale Leușeni, Sculeni și Costești- Stînca, în direcția Franța, Spania, Germania și Italia, cu mai multe microbuze de marcă Mercedes care transportau saci sigilați cu buletine de vot ștampilate cu VOTAT în dreptul candidatului PAS, Maia Sandu și opțiunea DA la referendum”.

Liderul blocului ”Victorie”, Ilan Șor, a lăsat un comentariu la această postare privind presupusa introducere frauduloasă în țară a buletinelor de vot la alegeri și referendum cu opțiuni în favoarea Maiei Sandu și a integrării europene. Politicianul a scris că, ”au început dezvăluirile. La altceva nimeni nici nu se aștepta. Despre faptul că vor exista fraude și falsificări am vorbit de la început. Fără aceste trucuri, Sandu nu poate câștiga și nici nu poate aranja rezultatele referendumului așa cum i-au ordonat stăpânii ei din Occident. Apropo, un fapt interesant despre Eșanu — are o vastă experiență în proiecte finanțate de UE, Banca Mondială,

Banca de Stat a Germaniei și Guvernul României. În caz că mai există îndoieli cu privire la interesele cui servește proiectul „alegeri în Moldova”. Ei bine, felicitări, domnule Eșanu, proiectul a eșuat.

Următoarea mențiune în biografia dumneavoastră strălucită va fi închisoarea. Desigur, alături de complicea dumneavoastră, Sandu”,  a comentat Ilan Șor pe Telegram.

”Au început dezvăluirile. La altceva nici nimeni nu se aștepta. Despre faptul că vor exista fraude și falsificări am vorbit de la început. Fără aceste trucuri, Sandu nu poate câștiga și nici nu poate aranja rezultatele referendumului așa cum i-au ordonat stăpânii ei din Occident. Apropo, un fapt interesant despre Eșanu — are o vastă experiență în proiecte finanțate de UE, Banca Mondială, Banca de Stat a Germaniei și Guvernul României. În caz că mai există îndoieli cu privire la interesele cui servește proiectul „alegeri în Moldova”. Ei bine, felicitări, domnule Eșanu, proiectul a eșuat.

Următoarea mențiune în biografia dumneavoastră strălucită va fi închisoarea. Desigur, alături de complicea dumneavoastră, Sandu”.

Contactat de postul nostru de televiziune pentru un comentariu, directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, a refuzat să comenteze informațiile apărute. Acesta s-a grăbit să închidă apelul, înainte ca să asculte întrebare completă a reporterului nostru.

MIRCEA EȘANU, director ASP

Eu să comentez bârfe, scuzați vă rog domnișoara. Îmi pare rău. – Dar vreți să ascultați măcar ce este scris acolo? – Să-mi spuneți la telefon bârfe, nu mulțumesc. O zi bună.

Am încercat să obținem o reacție și din partea Serviciului de Informații și Securitate, însă, nici directorul adjunct Sergiu Druță, și nici purtătorul de cuvânt al instituție nu ne-au răspuns la telefon.

Potrivit rezultatelor preliminare, prezentate de CEC, la alegerile prezidențiale din 20 octombrie pentru candidatul PAS, Maia Sandu au votat 42.49% din cei prezenți la scrutin. Iar referendumul pentru modificarea Constituției în vederea aderării la Uniunea Europeană a trecut la limită. 50,38% dintre alegători au votat „DA”, în timp ce persoanele care s-au declarat împotrivă au reprezentat 49,31% din cei care au mers la urne. Din cei 750.137 de alegători, care au spus DA Uniunii Europene, 181.254 de persoane au fost din diasporă. La această oră veridicitatea acestor informații nu este confirmată.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE