18.3 C
Chișinău

„Vor fi pedepsiți activiștii pasoviști pentru declarațiile lor xenofobe? Cum răspunde ministrul de interne Adrian Efros la această întrebare.”

Activiștii și toți cei care au lansat mesaje de instigare la ură, declarații xenofobe și insulte la adresa contracandidatului Maiei Sandu, dar și în raport cu cetățenii care au votat nu așa cum și-ar fi dorit cei din PAS, vor fi trași la răspundere. Despre asta a anunțat ministrul de Interne, Adrian Efros. Demnitarul a declarat că are o listă lungă cu persoane care au aruncat injurii în spațiul public.

Chiar dacă ministrul de Interne s-a lăudat că poliția deține o listă întreagă a celor care ar urma să răspundă pentru fiecare cuvânt ofensator aruncat în spațiu public, acesta nu a spus însă și care ar fi numărul acestor activiști și nici nu a dat nume, nemaivorbind de ce pedeapsă ar putea risca aceștia.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne

– Ce pedeapsă prevede articolul privind instigarea la ură, declarații xenofobe, dezbinare cu injurii? Activiștii PAS, Marin Andoni și Radu Dudcovici vor fi trași la răspundere pentru astfel de declarații? – Lista la persoane care au admis astfel de declarații este lungă și noi investigăm fiecare persoană în parte și vom reveni cu detalii la acest subiect.

– Dar ce pedeapsă riscă? – În dependență de situație, fiecare caz este cercetat individual și în dependență de gravitatea și circumstanțele în care s-a produs această contravenție sau infracțiune, sunt sancționați, dar asta decide instanța de judecată și nu poliția.

Menționăm că unii dintre cei mai vocali activiști ai PAS au jignit cetățenii care nu susțin parcursul european al țării și au lansat mesaje discriminatorii împotriva lui Alexandr Stoianoglo, candidatul la președinție, pentru că este de etnie găgăuză. Societatea a reacționat ferm, criticând ieșirile activiștilor și solicitând sancționarea acestora, având în vedere că astfel de declarații generează dezbinare și incită la ură etnică.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE