18.3 C
Chișinău

Tarlev acuză CEC-ul de fraudă electorală: Solicită renumărarea voturilor și demisia membrilor comisiei

Vasile Tarlev, liderul Partidului „Viitorul Moldovei”, solicită demisia membrilor CEC-ului și renumărarea voturilor după alegerile prezidențiale. Politicianul a caracterizat scrutinuul ca fiind „complicat” și a afirmat că nu a fost „nici liber, nici democratic”, iar CEC și alte instituții ale statului au acționat în favoarea puterii, și au favorizat anumiți candidați, transmite IPN.

„În situația creată, am ajuns la concluzia, și avem sute de dovezi, că alegerile au fost fraudate și procesul electoral a fost falsificat, în special de structurile CEC-ului și unele structuri ale Ministerului de Interne, Ministerului de Externe, Educației și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. De asemenea au fost implicați primari din teritoriu, ceea ce a dus la dezbinarea statului. Resursele administrative au fost folosite la greu”, a spus Tarlev

El a acuzat autoritățile de încălcarea drepturilor cetățenilor din regiunea transnistreană și diaspora, menționând dificultățile întâmpinate de votanți, și a cerut sancționarea celor responsabili. Niciuna dintre instituțiile vizate nu au comentat declarațiile fostului premier. În ce privește turul doi al alegerilor, Tarlev a anunțat că partidul său își va face cunoscută poziția în curând.

Amintim că Partidul Comunist a depus o plângere în instanță pentru a contesta rezultatele referendumului din cauza numeroaselor încălcări comise în timpul procesului electoral.

VASILE TARLEV, liderul Partidului „Viitorul Moldovei”

„În situația creată, am ajuns la concluzia, și avem sute de dovezi, că alegerile au fost fraudate și procesul electoral a fost falsificat, în special de structurile CEC-ului și unele structuri ale Ministerului de Interne, Ministerului de Externe, Educației și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. De asemenea au fost implicați primari din teritoriu, ceea ce a dus la dezbinarea statului. Resursele administrative au fost folosite la greu”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE