18.3 C
Chișinău

Sloganul campaniei Maiei Sandu „Să salvăm Moldova!” stârnește critici și meme-uri pe rețelele sociale: Oare s-a inspirat de la Vasile Tarlev?

Își schimbă sloganurile ca pe mănuși. În turul al doilea al alegerilor prezidențiale, actuala președintă și-a modificat apelul către alegători – „Maia Sandu pentru Moldova” în „Să salvăm Moldova!”. Noua creație a specialiștilor în PR ai lui Sandu a stârnit reacții ironice din partea unor alegători. „Patru ani a creat vremuri bune pentru Moldova, iar acum vrea să o salveze”, a scris un comentator pe pagina partidului de guvernământ „Acțiune și Solidaritate” sub o fotografie cu noul slogan al lui Sandu. Parcă ar fi de adăugat: dar, de fapt, de la cine să salvăm, când toată puterea din țară este în mâinile partidului condus chiar de Sandu?

„Să salvăm Moldova!” – cu acest slogan se adresează cetățenilor în turul al doilea al alegerilor prezidențiale Maia Sandu, care aspiră la un nou mandat, și partidul „Acțiune și Solidaritate”, aflat la putere de mai bine de trei ani. „Dușmanii poporului nostru vor să vadă Moldova împărțită și speriată, ei vor ca moldovenii să nu creadă în forțele și unitatea lor”, explică Maia Sandu noul său mesaj, numind catastrofă o eventuală înfrângere.

Totuși, acest slogan nu este deloc nou. Încă din 2016, sub el funcționează o uniune națională de organizații sociale și persoane fizice „Să salvăm Moldova!”, al cărui scop oficial este întărirea statalității moldovenești, suveranității, neutralității și integrității. În primul tur, acest mișcare populară a susținut candidatul la președinție din partea Partidului Comunist al Republicii Moldova, Vasile Tarlev.

Staff-ul Maiei Sandu se confruntă cu o criză de idei, de le preiau pe cele ale concurenților? Amintim că actuala șefă a statului a început campania electorală cu un alt slogan – „Maia Sandu pentru Moldova”, iar în primul său mandat prezidențial, acum patru ani, a candidat cu asigurarea că „a venit vremea oamenilor buni”, iar partidul „Acțiune și Solidaritate”, pe care l-a condus anterior, promitea „vremuri bune”.

Noul slogan al PAS, care a apărut în spațiul public la o zi după primul tur, a fost imediat comentat activ pe rețelele sociale. „Acum patru ani, ce făceam, nu salvam Moldova? Apoi i-am oferit și Parlamentul ca să poată face ordine în țară. Toate instituțiile statului au fost la dispoziția lor. Dezamăgire totală!”, a scris un comentator pe pagina de Facebook a Partidului „Acțiune și Solidaritate”. „Vremuri bune au adus deja, acum salvează Moldova”, a remarcat un alt utilizator.

„De cine să salvăm Moldova??? De vremuri bune sau de la voi?”, se întreabă un comentator pe pagina liderului PAS, președintele parlamentului Igor Grosu.

Pe pagina de Facebook a Maiei Sandu, unii comentatori au recunoscut că se așteptau la mult mai mult din partea actualei puteri, însă mulți au ajuns să nu mai aibă încredere. „Noi din diaspora ieșim la vot da faceți și dumnevoastră ceva cu persoanele care stau pe scaune în birouri și nici un folos din ei”, a scris un comentator.

Cu ironia sa caracteristică, Ilan Șor, liderul Blocului de opoziție „Victorie”, a reacționat la noua campanie publicitară a Maiei Sandu. „Să salvăm Moldova de Maia Sandu” – un slogan bun, susțin, a scris el pe paginile sale de pe rețelele sociale.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE