18.3 C
Chișinău

„Investigăm caracatița puterii.” În loc să răspundă la întrebările jurnaliștilor, purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, le indică reporterilor de la canalul 5 cum ar trebui să lucreze

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a evitat să răspundă direct la întrebările reporterului de la Canal 5, optând din nou pentru atacuri și lecții de moralitate și profesionalism. Ce a vrut să afle colega mea și ce l-a deranjat atât de mult pe comunicatorul Executivului vedeți în material.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a evitat să răspundă direct la întrebările reporterului de la Canal 5, optând din nou pentru atacuri și lecții de moralitate. Ce a vrut să afle colega mea și l-a deranjat atât de mult pe comunicatorul Executivului vedeți în material.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, despre care se spune că ar fi președintele staff-ului electoral al Maiei Sandu în campania pentru alegerile prezidențiale, lipsește de la ședințele Guvernului de câteva săptămâni. Când reporterul nostru l-a întrebat unde se află Spînu, Daniel Vodă, comunicatorul Guvernului, a evitat să dea un răspuns direct.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului

– Spînu este la a șasea ședință consecutivă de când este ținut departe de ochii publicului. Unde este domnul Spînu?  – În cazul în care există oficiali din Guvernul Republicii Moldova, din alte structuri de stat care au activitate legată sau asociată cu alegerile, aceste persoane pot să degreveze din funcțiile pe care le dețin sau să-și realizeze obiectivele de campanie și asta este o regulă care se aplică tuturor concurenților electorali, nu doar membrilor Guvernului Republicii Moldova.

Însă, dacă Andrei Spînu se află în concediu oficial, Daniel Vodă nu a oferit un răspuns clar. Nu am reușit să aflăm acest lucru nici de la serviciul de presă al Ministerului Infrastructurii, deoarece nimeni din responsabili nu ne-au răspuns la apeluri. Daniel Vodă a evitat să răspundă și acuzațiilor lui Renato Usatîi, care susține că PAS ar fi fost finanțat timp de șase luni cu 90 de milioane de euro din fonduri europene prin intermediul lui Martin Sieg, directorul Konrad-Adenauer. Martin Sieg, consilierul Maiei Sandu, conform afirmațiilor lui Usatîi, ar fi responsabil de consultarea echipei de campanie a acesteia, care se află, se presupune, în guvern. Tot prin intermediul său s-ar face finanțările ONG-urilor și televiziunilor pro-guvernamentale. Cu toate acestea, el a considerat necesar să ofere lecții de jurnalism, etică și moralitate reporterului de la Canal 5.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului 15.27-15.50 – Trebuie să aveți o informație din două surse atunci când o promovați și în cazul în care intenția dvs este să căutați o a doua sursă adresând această întrebare politică, aici la Guvern. Eu din start vă zic că ați greșit adresa, dvs adresați o întrebare legată de activitatea unei formațiuni politice la Guvernul Republicii Moldova.

Astfel, nu am obținut răspuns la întrebarea dacă se află sau nu în guvern consilierul străin. În aceste lecții de jurnalism, Vodă a sugerat reporterului nostru să investigheze cine este ”caracatița” care ar încerca să fure și să fraudeze voturile cetățenilor și cum funcționează aceasta. Vrem să precizăm că, da, Canal 5 într- adevăr se ocupă de investigațiile abuzurilor de putere a, dar și de divulgarea structurii de caracatiță create, conform opoziției, de gruparea criminală PAS. Politicienii susțin că aceasta a instituit o structură criminală în țară, având toată puterea, încălcând Constituția și finanțând organizațiile neguvernamentale care îmbunătățesc imaginea și fac propagandă pentru PAS.

Menționăm că, în raportul inițial al OSCE, privind rezultatele alegerilor, se menționează chiar acțiunile colective ale tuturor structurilor de putere în favoarea Maiei Sandu, abuzul de poziție administrativă și tratarea privilegiată în mass-media. Amintim că nu este prima dată când purtătorul de cuvânt al Guvernului se arată deranjat și evită să răspundă direct la întrebările reporterilor de la Canal 5, trece la atacuri personale, comportament similar având și alți miniștri din Guvernul Recean.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE