18.3 C
Chișinău

Comisia Electorală Centrală a aprobat și a început să tipărească buletinele de vot pentru turul II, programat pe 3 noiembrie: Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se pregătesc pentru duelul electoral

Comisia Electorală Centrală a dat startul tipăririi buletinelor de vot pentru turul II al alegerilor prezidențiale. Procesul are loc la Tipografia Centrală din Chișinău. Potrivit CEC, în buletinul de vot vor fi înscriși doi candidați care au obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. 

De asemenea instituția a aprobat textul și modelul, astfel, cestea se vor tipări conform tirajului stabilit în hotărârile anterioare. În același timp, Comisia Electorală Centrală, a anunțat că turul II al alegerilor prezidențiale va avea loc duminică, 3 noiembrie. Decizia a fost luată după ce, în urma scrutinului din 20 octombrie, nici unul dintre candidații la funcția de Președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor.

Precizăm că în turul II se vor duela actuala președintă, Maia Sandu, care a obținut 42.49% din totalul de voturi, dar și fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, pentru care au votat 25.95%.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE