17.7 C
Chișinău

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, intenționează să conteste rezultatele referendumului: Nu exclud că opoziția din țară mă va susține cu proteste | VIDEO

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, intenționează să conteste rezultatele referendumului. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul emisiunii jurnalistului rus, Vladimir Solovyov, „Solovyov. LIVE”.

Politicianul nu a exclus faptul că opoziția din țară îl va susține cu proteste. El a subliniat că, în interiorul țării, majoritatea cetățenilor au votat „împotriva” modificărilor la Constituție, prin urmare, rezultatele referendumului sunt un indicator al atitudinii reale a cetățenilor moldoveni față de integrarea europeană.

El a spus că evoluția ulterioară a evenimentelor depinde de rezultatele alegerilor prezidențiale din turul doi. Liderul Blocului „Victorie” și-a mai exprimat speranța că contracandidatul Maiei Sandu va susține public faptul că modificările aprobate la referendum nu pot fi introduse în Constituție.

Amintim că, potrivit rezultatelor referendumului, majoritatea alegătorilor au susținut introducerea integrării europene în Constituție, însă cu o diferență minimă: 50,49 la sută contra 49,57 la sută. În același timp, în 26 de raioane ale Moldovei, majoritatea alegătorilor au votat împotrivă. Referendumul a trecut cu votul diasporei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE