17.7 C
Chișinău

Dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea loc pe 27 octombrie: Care au fost condițiile negociate echipele celor doi candidați la prezidențiale | VIDEO

Dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea loc duminică, la Palatul Republicii.

La această decizie au ajuns echipele de campanie ale celor doi candidați la funcția de șef al statului, după o rundă de negocieri în stil ping-pong, referitor la data, locația și, mai ales, moderatorul dezbaterilor. Mai întâi, șeful de cabinet al președintei, Adrian Băluțel, a spus că cei doi s-ar putea confrunta joi sau vineri, staff-ul lui Stoianoglo a propus săptămâna viitoare, ca într-un final să se ajungă la ziua de dumimică, 27 octombrie.

Echipa lui Stoianoglo a vrut să aleagă o locație în afara oricărui post TV, cei de la Maia Sandu pretindeau să organizeze runda, după cum era de așteptat, la televiziunea națională, ca până la urmă să fie aleasă incinta Palatului Republicii, iar postul public va asigura transmisiunea. Mai greu le-a fost să convină însă asupra candidaturii moderatorului. Echipa Maiei Sandu a propus un moderator independent, cea a lui Stoianoglo a vrut doi moderatori, apoi tot ei ar fi sugerat să fie un jurnalist de la Realitatea TV, după care l-au propus pe jurnalistul Gheorghe Gonța. Maia Sandu a anunțat că, deși nu este de acord ca evenimentul să fie moderat de Gonţa, a acceptat această condiție.

Pentru Realitatea, Gheorghe Gonța a declarat că, într-adevăr cei din stafful lui Stoianoglo i-au făcut această propunere, iar el a acceptat-o. După aceasta, jurnaliştii pro-guvernamentali au lansat atacuri la adresa lui Gonța pentru poziţia sa anti-PAS şi anti-Sandu.

Amintim că pe parcursul întregii perioade electorale dinaintea primului tur, Maia Sandu a refuzat orice dezbatere electorală și a acordat interviuri doar bloggerilor și jurnaliștilor afiliați puterii. Pentru turul doi, și-a schimbat macazul și a propus chiar ea o discuție cu Alexandr Stoianoglo.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE