17.7 C
Chișinău

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților, menținând arestul preventiv pentru patru activiști ai blocului „Victorie”. Decizia a fost luată pe fundalul protestelor susținătorilor acestora | VIDEO

Reprezentanții blocului „Victorie” au organizat un protest în fața Curții de Apel Chișinău. În acel moment, judecătorii examinau apelul depus de avocații celor patru activiști ai formațiunii politice, reținuți anterior, care au cerut revizuirea deciziei primei instanțe de a-i aresta pe tineri. Cei adunați în fața Curții de Apel au scandat „Libertate!” și „Jos Maia Sandu!”.

Acești tineri au luptat pentru dreptate și pentru adevăr, a declarat Valeri Klimenko la protestul din fața Curții de Apel Chișinău. Politicianul a calificat urmărirea penală a activiștilor drept o comandă politică a guvernării și o încercare de a reduce la tăcere opoziția.
VALERII KLIMENKO, activist al blocului ”Victorie”: „Băieții noștri sunt judecați aici. Întotdeauna pun o întrebare în orice dosar: „Care e motivația unei persoane de a face unul sau alt lucru?”. Privind înapoi la rezultatele primului tur de scrutin și ale referendumului – au avut dreptate acești băieți, pe care acum îi judecă aici? Eu cred că au dreptate. Ei sunt judecați pentru dreptatea pentru care au luptat împreună cu echipa lui Ilan Șor și cu noi toți, pentru că partidul, acești tineri și noi toți am ieșit în piață și am spus: „Nu se poate trăi așa! Această putere trebuie schimbată!”. Alegerile ne-au confirmat dreptatea”.

Deputatul blocului „Victorie”, Reghina Apostolova, a declarat că rezultatele alegerilor au arătat ce cred cu adevărat cetățenii despre guvernarea actuală.
REGHINA APOSTOLOVA, deputat al blocului ”Victorie”: „Întotdeauna am spus și spun: închisorile ar trebui să fie pentru violatori, pentru dependenții de droguri, pentru cei care amenință cea mai mare parte a populației țării, dar acești tineri care sunt închiși astăzi nu sunt o amenințare pentru țară, este presiunea partidului PAS asupra opoziției. Prin aceste percheziții, rețineri din ultima lună au vrut să sugrume adevărul, dar nu poți sugruma adevărul.”

După ce a examinat cererea apărării de reexaminare a măsurii preventive împotriva celor patru activiști reținuți, Curtea de Apel a decis să lase în vigoare decizia primei instanțe, potrivit căreia tinerii au fost plasați în arest preventiv în penitenciarul nr. 13. Verdictul poate fi contestat la Curtea Supremă de Justiție, în termenul stabilit de lege.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE