6.2 C
Chișinău

Două blocuri locative din Chișinău au fost conectate la căldură. Precizările lui Ion Bordiumov

Două blocuri locative, peste 130 de grădinițe, 9 școli din 143 și 11 instituții medicale din totalul de 69 din municipiul Chișinău au fost conectate deja la căldură. Datele au fost prezentate de Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 21 octombrie.

„Pe perioada de vară au fost executate lucrări de profilaxie a sistemelor inginerești la toate blocurile locative. La fel au fost efectuate lucrări de spălarea hidropneumatică și controlul hidraulic, la momentul dat fiind semnate 100% din pașapoarte. În cazul blocurilor din cadrul asociațiilor, circa 71% dintre acestea sunt pregătite pentru sezonul de încălzire.

Conectarea blocurilor locative sau a instituțiilor la agentul termic, se efectuează doar la cerere! Astfel, S.A. „Termoelectrica” de comun acord cu S.A. „Apă-Canal Chişinău”, vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ, a instituțiilor de învățământ și a instituțiilor medicale din municipiul Chișinău la sistemul centralizat de termoficare, conform contractelor încheiate, în baza solicitării acestora”, a menționat Bordiumov.

Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, a menționat că în suburbii au fost conectate mai puține grădinițe, doar 12 din 27.

„Precizez că primarii din suburbii sunt responsabili de acest aspect, iar pe această cale îi rog să asigure conectarea instituțiilor la agentul termic”, a declarat Andrei Pavaloi.

În ceea ce privește celelalte instituții de învățământ municipale, șeful adjunct al DGETS a precizat că doar patru au fost conectate, urmând ca restul să fie racordate la agentul termic după vacanța de toamnă.

Amintim că, sezonului de încălzire 2024-2025 pentru consumatorii municipiului Chişinău, a început la data de 17 octombrie 2024 conform unei dispoziții, semnate de viceprimarul capitalei, Irina Gutnic.

realitatea.md

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE