12.2 C
Chișinău

„Știm cum au fost fabricate aceste falsuri și intenționăm să ne adresăm organelor de drept”. Natalia Parasca a comentat declarațiile false în adresa ei | VIDEO

Ziua de astăzi nu a fost lipsită de știri false. Mai mult, acestea au fost fabricate de presa pro-guvernamentală, cel mai probabil cu ajutorul chiar al reprezentanților autorității. În ziua alegerilor, pe mai multe canale de Telegram și în mass-media a apărut știrea că partidul „Renaștere” ar ieși din blocul „Victorie”, ar fi demis-o pe Natalia Parasca din funcția de președinte al formațiunii politice, și că susține cursul de integrare europeană. Drept răspuns, reprezentanții „Renașterii” au numit aceasta o știre falsă, care a fost publicată pe site-ul oficial al partidului, care a fost spart, și chiar au explicat cum cred ei că s-ar fi putut întâmpla acest lucru.

Pe mai multe canale de Telegram, iar apoi în mass-media, a apărut știrea că președintele partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, a fost demisă din funcție, iar formațiunea politică ar părăsi blocul „Victorie” și s-ar fi abținut de la opțiunea „NU” în referendumul constituțional. Informația ar fi fost preluată de pe site-ul formațiunii politice.

În scurt timp, formațiunea politică ”Renaștere” a venit cu o dezmințire, numind aceasta o informație falsă. Reprezentanții partidului au comunicat că pagina canalului de Telegram al partidului a fost spart.

Președintele partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, spune că această acțiune are scopuri clare și că a fost planificată din timp.

NATALIA PARASCA președintele Partidului „RENAŞTERE – ВОЗРОЖДЕНИЕ”: „Este o minciună!!! Cu câteva zile în urmă, unul dintre angajații noștri a fost supus perchezițiilor, i-au confiscat toată tehnica, iar acest angajat avea acces la site, iar de pe acea tehnică au publicat această știre. Conform informațiilor, această știre a fost programată ieri și a apărut astăzi pentru a induce în eroare alegătorii noștri. Dar, din fericire, alegătorii noștri nu citesc sursele de presă pro-guvernamentale. Este o minciună, pe care a preluat-o presa pro-guvernamentală și canalele de Telegram”.

Deputatul Irina Lozovan, la rândul său, a cerut dezmințire publică a informațiilor false și scuze din partea presei care a difuzat zvonuri despre partidul „Renaștere”.

IRINA LOZOVAN deputat din partea Blocului ”Victorie”: „Cer dezmințirea publică a informațiilor false de la portalul Deschide și alte mass-media care au răspândit aceste minciuni la ordinul lui Sandu. Consider că ar trebui să ceară scuze nu doar cititorilor lor, ci și personal Nataliei Parasca, a cărei reputație ar putea fi afectată din cauza minciunilor lor impertinente”.

Apropo, unele surse mass-media pro-guvernamentale, publicând informații despre știrea falsă, au prezentat-o ca un update, păstrând titlul în forma sa inițială, înșelătoare. Aceasta este greu de numit o dezmințire, deoarece publicația continuă să inducă cititorul în eroare.

Natalia Parasca subliniază că partidul „Renașterea” rămâne fidel obiectivelor sale și că în curând reprezentanții formațiunii politice vor depune plângeri la instituțiile de drept. Reprezentanții poliției, observatorii și Comisia Electorală Centrală nu au comentat deocamdată apariția știrilor false online în ziua alegerilor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE