12.2 C
Chișinău

Inspectoratul General de Poliție raportează 34 de incidente electorale: fotografiile buletinelor de vot și agitația electorală, printre problemele întâmpinate

Și Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 34 incidente electorale. Astfel, poliția a documentat șapte cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, dar și două cazuri de deterioare a acestora.

Totodată, potrivit oamenilor legii, la unele secții de votare din Orhei, Briceni, Ialoveni și Cantemir, poliția a înregistrat șase cazuri de agitație electorală. În același timp, la Fălești și Dubăsari, au fost documentate două cazuri de transportare ilegală a alegătorilor, iar la Soroca și Rîșcani – trei cazuri de afișaj electoral neautorizat în preajma secției de votare.

La fel, forțele de ordine au mai documentat zece cazuri în care persoanele s-au prezentat în stare de ebrietate și au manifestat un comportament agresiv, fiind cercetate pentru huliganism. Au fost înregistrate și trei cazuri de corupere a alegătorilor, unul dintre acestea nu s-a adeverit.

Inspectoratul General al Poliției, îndemnăm cetățenii să-și exercite

dreptul la vot cu respectarea tuturor măsurilor legale, să nu se lase provocați de persoane agresive sau în stare de ebrietate, iar în caz de urgență, inclusiv dacă li s-a împiedicat exercitarea dreptului electoral sau accesul în localul de votare, să apeleze numărul unic de urgență 112, sau să se adreseze la cel mai apropiat sector.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE