12.2 C
Chișinău

Cozi imense la Ambasada Moldovei în Rusia: Doar două secții de votare pentru 500.000 de cetățeni

Sute de moldoveni stabiliți în Federația Rusă au venit cu noaptea în cap la cele două secții de votare deschise în sediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. Pentru că sunt puține la număr, DOAR DOUĂ, cei care au vrut să-și exercite dreptul de a alege a trebuit să stea la cozi imense, în plus, mulți au venit la urne din localități îndepărtate. Și asta nu e tot, procesul și așa obositor a fost complicat de obligativitatea de a trece prin detectoare de metale.

Îmbulzeală mare la cele două secții de votare din Moscova. Alegătorii au venit cu noaptea în cap pentru a ocupa rând ca să reușească să fie primii la urne. Pentru asta au fost amenajate garduri din metal pentru a forma coridoare speciale prin care să treacă alegătorii. Atmosfera a fost dezmorțită de muzică populară, iar oamenii au fluturat cu drapelul Republicii Moldova.

Moldovenii adunați în fața secțiilor au spus că sunt la curent cu fărădelegile din Republica Moldova, din această cauză își vor da votul pentru a scăpa țara de haos și dezordine.

Ne dorim ca să schimbăm tot haosul ce se petrece în Republica Moldova. Ne doare sufletul. Nu ai cum să vorbești cu apropiații care trăiesc acolo. Este așa un haos, își bat joc de oameni. Ne doare până la os. De aceea am venit ca să ne dăm votul pentru binele țării noastre, ca să înflorească, pentru viitorul copiilor și nepoților noștri.

Republica Moldova este patria noastră, este țara noastră, de aceea suntem cei care facem alegerea.  Pentru început aș vrea să fie păstrate cultura și tradițiile moldovenești, istoria să fie păstrată și nici într-un caz să nu fie rescrisă. – Cum vedeți Republica Moldova în viitor? – Înfloritoare și liberă.

Ce ține de deschiderea a doar două secții de votare, moldovenii s-au arătat nemulțumiți de acest lucru și au criticat atitudinea autorităților de la Chișinău în raport cu diaspora moldovenească.

Este o bătaie de joc față de noi, bătaie de joc, altfel nu am cum numi.

Sunt foarte puține și nu este corect. Sunt țări în care sunt deschise mai multe secții, de aceea nu-i onest în raport cu noi. – Ce părere aveți despre faptul că sunt două scrutine în aceeași zi, referendumul și prezidențialele? – Nu prea suntem mulțumiți din cauza faptului că pierdem mult timp pentru asta și am făcut un drum lung ca să ajungem aici.

Amintim că Chișinăul a redus numărul secțiilor de votare din Federația Rusă de la cinci câte erau inițial, la două, invocând motive de securitate. De asemenea, au fost tipărite doar 10.000 de buletine de vot pentru cei 500 de mii de cetățeni moldoveni care locuiesc acolo.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE