6.6 C
Chișinău

Vlad Bilețchi demască propaganda: Cum să creezi un document fals de la CNA sau SIS, ”Minciuna are picioare scurte„

Știați cum puteți să faceți rost de un document de la CNA, de la SIS sau de la procuratură? Deci, e simplu de tot! Într-un tutorial postat pe canalul său de Telegram, liderul Asociației UNIREA-ODIP, Vlad Bilețchi explică, pas cu pas, întreg procesul. Prin postarea sa, politicianul și bloggerul a răspuns la informațiile apărute, în această săptămână, în spațiul public, referitor la modul în care bloggerii și alți lideri de opinie ar fi finanțați ilegal.

Liderul Asociației UNIREA-ODIP, Vlad Bilețchi, a dezvăluit pentru urmăritorii săi de pe rețelele de socializare сum a putut, din punctul său de vedere, să apară acel document incriminator, care a colindat internetul și în baza căruia multe surse media proguvernamentale chiar au făcut știri.

VLAD BILEȚCHI, președintele UNIREA-ODIP

Astăzi eu am să vă explic și am să vă arăt pas cu pas cum puteți să faceți rost de un document de la CNA, de la SIS sau de la procuratură – de o probă, de o dovadă, care demonstrează că oamenii sunt plătiți de către grupările criminale organizate.  Pasul numărul unu – deschidem calculatorul. Pasul numărul doi – creăm un document nou în Word. pasul numărul trei – scriem o listă: Salariu bloggeri septembrie. Două puncte. Și scriem – unu – la plesneală – Andoni – 1600. Doi – Dudcovici – 1600. Trei – Lungi Cătălin – 2000 de euro, patru – tv8.md hai las-să fie 10.000 de euro. jurnal tv.md – 15.000 de euro. Total… 9 Acum facem o față serioasă, aranjăm frumos și spunem: iată, dragi prieteni, adevărul a ieșit la suprafață. Minciuna are picioare scurte

Potrivit lui Bilețchi, desigur, acesta este un pamflet, care ia în derâdere falsurile și minciunile răspândite de bloggerii de curte. Iar acum, în perioada electorală, aceste declarații, postări și liveuri distriduite cu deosebită obrăznicie aduc în spațiul public tot felul de pretinse documente tipărite pe o foaie albă, fără dovezi și probe confirmate. Bilețchi mai spune că toate aceste ieșiri la rampă ale mai multor persoane care acționează la comanda partidului de guvernământ sunt atât de josnice, încât este exclus ca oamenii să le asculte, cu atât mai mult – să le ia în serios.

VLAD BILEȚCHI, președintele UNIREA-ODIP

Sper că în Republica Moldova mai sunt oameni teferi la cap, care nu cred în astfel de probe desenate pe genunchi. Și dacă vreți, oameni buni, să vă munciți banii pe care-i primiți, inventați ceva mai credibil, inventați ceva mai real, pentru că asta vorbește despre un singur lucru – cât de proști trebuie să-i socoți pe moldoveni ca să-i înveți să creadă în asemenea minciuni ieftine! Asta-i atât de ieftin, asta-i atât de josnic, încât așa propagandă, de așa joasă speță nici nu știu dacă s-a făcut vreodată în Republica Moldova.  Cred că Nici Plahotniuc, nici Dodon, nici Șor – nimeni! Eu nu cred că ei s- au gândit vreodată să facă propagandă de asemenea speță joasă!

Postarea lui Bilețchi vine, după ce după ce, recent, bloggerul provocator de serviciu al guvernării, Marin Andoni, a afirmat, pe rețelele de socializare că ar fi intrat în posesia unor pretinse acte super secrete, care ar dezvălui, după cum spune el, scheme de finanțare a unor instituții de media și a unor persoane publice, dar și alte informații ascunse. În realitate acestea erau niște liste tipărite pe foi A4, autenticitatea cărora nu a fost confirmată de structurile de ordine.

Precizăm că actuala campanie electorală a fost marcată de o campanie paralelă de denigrare, pusă la cale de către exponenții puterii și întreprinsă, inclusiv, de către persoane publice, bloggeri, activiști care acționează la comanda actualei guvernări împotriva tuturor contracandidaților Maiei Sandu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE