12.7 C
Chișinău

Ultima zi de agitație pentru prezidențiale și referendum în R. Moldova: Reguli pentru concurenții electorali, dar și difuzorii de publicitate | VIDEO

Vineri este ultima zi în care este permisă agitaţia pentru prezindenţiale şi referendumul de modificare a Constituţiei în vederea aderării la UE. Despre asta a anunţat Comisia Electorală Centrală.

ANGELA CARAMAN, președintele Comisiei Electorale Centrale: „Astăzi este ultima zi de campanie electorală. Deci, este ultima zi în care cei 11 candidaţi înregistraţi pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova, şi cei 15 participanţi la referendum pot să facă acţiuni de agitaţie electorală. Conform prevederilor legale, agitaţia electorală este interzisă în ziua alegerilor şi în preziua alegerilor. Deci, mâine este ziua tăcerii”.

Caraman a mai declarat că administraţia publică locală şi difuzorii de publicitate sunt obligaţi să înlăture materialele electorale, dar această interdicţie nu se aplică pentru informaţiile deja plasate pe internet. Preşedintele CEC a mai menţionat că în seara zilei de joi s-a s-a încheiat procesul de primire la birourile electorale din străinătate pentru votul prin corespondenţă.

ANGELA CARAMAN, președintele Comisiei Electorale Centrale: „Au fost recepţionate în total 1344 de plicuri de la alegătorii care au optat să voteze prin corespondenţă, din cele 1808 plicuri care au fost expediate către alegători. CEC a tipărit peste 7,3 milioane de buletine de vot, dintre care cca 1,7 mil. de buletine de vot pentru alegătorii din străinătate”.

Caraman a mai declarat că CEC a organizat 1988 de secţii de votare în ţară, dintre care 30 pentru cetățenii din stânga Nistrului, şi 228 în străinătate. Ea a menţionat că instituţia a primit mai multe informaţii de la Poliţie despre încălcările admise de unii participanţi la scrutin, pe care le va examina.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE