12.7 C
Chișinău

„Sunt fake-uri menite să-mi ponegrească imaginea”. Victoria Furtună dezminte informațiile legate de finanțarea și independența sa electorală, lansate în spațiul public | VIDEO

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Victoria Furtună dezminte mai multe fake-uri, lansate până acum în adresa sa despre faptul că ar fi finanțată ilegal de către anumiți actori politici. Furtună a declarat și că finanțarea campaniei provine exclusiv din resurse personale, de la rude și prieteni, subliniind că decizia de a candida independent reflectă doar dorința de a acționa în interesul poporului. Fostul procuror declară că învinuirile în adresa sa sunt făcute cu scopul clar de a-i ponegri imaginea.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent la alegerile prezidențiale: „Ceea ce ar fi de campania mea electorală și se vehiculează, deci sunt niște aberații, deoarece toate mijloacele bănești pe care le utilizez acum în campania electorală, le declar la Comisia Electorală Centrală, ba mai mult aș spune, multe din ele sunt verificate și de Banca Națională și de Serviciul de Spălare a Banilor. Banii ajung pe cont. Eu nu că mă strădui, eu chiar așa și fac, eu și o sticlă de apă mă strădui s-o indic ca să nu fie interpretări că cineva încearcă ceva prin diferite modalități. Eu singură fac lucrul ăsta, banii sunt și ai mei personali, sunt și donații, am și împrumuturi, dar sunt raportate”.

O altă informație falsă răspândită a fost că Victoria Furtună ar fi fost omul lui Ilan Șor.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent la alegerile prezidențiale: „Acestea sunt doar zvonuri intenționat plasate în spațiul public pentru a speria cetățenii Republicii Moldova și a-i dezinforma într-o oarecare măsură, cunoscând în mare parte că mulți văd realitatea așa cum le-o prezintă ei, cei care se consideră presa liberă. Eu chiar îndemn pe toți să mă susțină, toate partidele de guvernare, nu contează sunt roșii, albaștri, galbeni, PAS, socialiști, deci eu vreau ca lumea să mă audă. Eu plasez în spațiul public întâlnirile mele, oamenii văd, vin, mă aud, oamenii nu doar ascultă, fiindcă le dau soluții”.

Cât ține despre probabilitatea de a fi exclusă din cursa electorală în baza unor suspiciuni așa cum ar putea decide Comisia Electorală Centrală, Victoria Furtună susține că nu există motive pentru a fi scoasă din cursă, deoarece nu are conexiuni ilegale sau finanțări dubioase, iar cei care o susțin sunt exclusiv cetățenii.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent la alegerile prezidențiale: „ Cert este că CEC-ul va lua o atitudine obiectivă asupra finanțării candidatului, și în cazul în care nu se vor identifica acele infracțiuni sau abuzuri din partea candidatului, în sensul finanțării din partea unei grupări sau finanțării din partea unor companii dubioase vizate într-o cauză penală, nu se va identifica că candidatul acționează în interesul tendențios asupra a societății, ci în interesul unui grup de persoane, nu vor acționa ilegal, credeți-mă. Deci, presa așa spusă liberă, încearcă să fie avocatul actualului președinte, însă eu am dovezi pertinente, documente care atestă modalitatea de finanțare a mea și este o modalitatea legală”.

În ceea ce privește valorile poporului nostru și vectorul extern al țării, Victoria Furtună își dorește relații bune cu toate statele, inclusiv Uniunea Europeană și Federația Rusă. Totuși, se opune legalizării comunităților LGBT și altor condiționalități impuse de cancelariile europene.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent la alegerile prezidențiale: „Luând în considerație deplasările mele și întâlnirile cu deputații din Parlamentele europene, narativul chiar la ei este de a restabili relațiile economice și politice cu Federația Rusă. Să se dezică de acele sancțiuni față de Federația Rusă, luând în considerație că economia țărilor a scăzut semnificativ. Eu consider că noi deja am început negocierile în Republica Moldova pentru integrare în Uniunea Europeană și trebuie să continuăm acest parcurs, să negociem toate condițiile, precondițiile, ceea ce nu ne caracterizează pe noi ca neam, ca identitate, ca credință, deci nu pot fi acceptate nicidecum, acele directive de a impune legalizarea LGBT, eu nu sunt de acord cu acest fapt ori aceasta ne va distruge națiunea. Noi vom parcurge acest traseu și într-un final dacă Uniunea Europeană, membrii Uniunii Europene vor accepta acele condiții impuse de către liderul națiunii, atunci cu siguranță vom fi parte a Uniunii Europene. Dar în această perioadă consider oportun ca să restabilim relațiile bune cu toate țările lumii printre care și Federația Rusă, deoarece chiar și acei deputați cu care m-am întâlnit, după cum am spus, merg pe același narativ”.

Starea de lucruri din Moldova, candidatul independent la președinție, Victoria Furtună, a discutat-o cu reprezentanți ai Parlamentului European, cărora le-a vorbit despre abuzurile puterii de la Chișinău și despre stadiul integrării europene a Republicii Moldova.

Ea a subliniat că, potrivit eurodeputaților, sectorul economic al țării trebuie să fie avansat pentru a putea adera la Uniunea Europeană. În plus, mai există probleme, printre care finanțările netransparente. Ea a dezvăluit că, în calitate de fost procuror, a descoperit că fonduri europene sunt folosite pentru a finanța membrii Comisiei Pre-Vetting și posturi TV proguvernamentale, prin intermediul unei companii din Washington, „DEXIS INTERACTIVE INCORPORATED”, care ar fi implicată în spălarea banilor europeni.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE