6.6 C
Chișinău

Marina Tauber: Alegerile prezidențiale din 2024, „cele mai complicate și murdare” din cauza intimidărilor guvernării

„Complicată, dificilă și murdară”. Astfel a descris secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului politic „Victorie”, Marina Tauber, alegerile prezidențiale din acest an. Potrivit ei, în această perioadă au existat numeroase acte de intimidare și presiuni din partea partidului de guvernare. În acest context, deputatul a îndemnat toți cetățenii să meargă la vot duminică, 20 octombrie, pentru a preveni ca Maia Sandu și PAS să abuzeze de buletinele de vot.

Într-un interviu pentru Canal 5, secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului politic „Victorie”, Marina Tauber a declarat că alegerile prezidențiale din acest an nu respectă standardele fundamentale de democrație, iar guvernarea actuală, prin intermediul presiunilor și intimidărilor, încearcă să își mențină puterea cu orice preț.

MARINA TAUBER, secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului politic „Victorie”

– În legătură cu totalurile, dvs o să puteți să le aflați în curând de la domnul președinte, Ilan Șor. Ce pot să spun eu, ceea ce noi am discutat cu colegii noștri din blocul „Victorie” a fost cea mai complicată, dificilă, murdară campanie electorală. Așa ea este din cauza celor de la guvernare care se tem foarte mult să piardă fotoliile lor. Foarte multă intimidare, foarte multe presiuni și tot ceea ce este legat de lupta în afară poate fi spuse despre aceste alegeri.

Noi, deja am văzut foarte multe lucruri în țara noastră, inclusiv și eu când am fost din campania de la Bălți cu jumătate de oră înaintea alegerilor, dar cum nu au fost înregistrați candidați în această campanie, cum oamenii au fost lipsiți de drepturile lor de a imprima materiale de agitație, cum sunt intimidați oamenii care trebuie să-și expună părerea duminică, noi cu toții am observat acest lucru și înțelegem că în nici într-un caz aceste alegeri nu pot fi numite democratice, libere și transparente. Din păcate, Maia Sandu face tot posibilul ca să rămână în fotoliul ei și se pare că ei nu văd nicio barieră, niciun obstacol pentru asta și merg inclusiv și pe acțiunile în acest sens.

Deputatul a mai subliniat și importanța cetățenilor de a participa la alegeri și referendum pentru că de-asta depinde suveranitatea, independența și neutralitatea țării.

MARINA TAUBER, secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului politic „Victorie”

– Este important să ieșim la aceste alegeri, să venim la urnele de vot ca Maia Sandu și PAS să nu utilizeze buletinele noastre de vot și cei care sunt contra modificării în Constituție trebuie să spună această părere pentru că mai mulți din cetățenii noștri nu își dau seama că acest referendum nu este despre Integrarea Europeană, ci acest referendum este despre modificările în Constituție care o să fie schimbate în așa mod ca legile UE să fie mai presus de Constituția noastră. Și dacă noi nu vrem ca Maia Sandu să utilizeze aceste buletine de vot trebuie să venim noi, trebuie să le luăm și trebuie să votăm contra acestor modificări. Noi credem că este un lucru foarte important pentru că de-asta depinde suveranitatea, independența și neutralitatea noastră.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc la data de 20 octombrie, într-o zi cu referendumul constituțional privind integrarea în Uniunea Europeană. Pe buletinul de vot pentru referendum va fi o singură întrebare: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” și două opțiuni de vot: „Da” și „Nu”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE