12.7 C
Chișinău

Intervenție cu succes la Fălești: Un bărbat, resuscitat de medici, după un stop cardiac suferit în stradă

Un bărbat de 50 de ani a fost salvat de medicii de pe ambulanță, după ce a suferit un stop cardiac în plină stradă la Fălești. Potrivit medicilor, pacientul se află la evidența medicului de familie cu patologie pulmonară.

„Pe data de 16 octombrie, la ora 19:32, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat o solicitare pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui domn cu vârstă de 50 de ani din raionul Fălești, pe motivul „dispnee”.

Cazul a fost încadrat în categoria „Cod Roșu” – urgență care pune viața pacientului în pericol. Echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Fălești a sosit prompt la locul solicitării. Pacientul acuza dispnee cu caracter expirator prelungit, expirație forțată, zgomotoasă. Din anamneză: pacientul se află la evidența medicului de familie cu patologie pulmonară de mai mulți ani și primește tratament regulat.

În timpul examinării, la pacient brusc s-a instalat stop cardio-respirator. Imediat au fost inițiate măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes. Pacientul a fost transportat asistat cu monitorizarea permanentă a indicilor vitali la IMSP SR Fălești.

Menționăm că inițierea timpurie a măsurilor de resuscitare este un factor important pentru succesul întregii intervenții”, se arată în comunicatul emis de CNAMUP.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE