6.6 C
Chișinău

Cum Comisia Electorală Centrală respinge Partidul Renaștere: Membrii acuză PAS de tentativă de eliminare a concurenților

Intimidați, speriați, lăsți fără materiale electorale și atent monitorizați. Sunt represiunile la care a fost supus Partidul Renaștere în campania pentru referendumul constituțional și tot acestea constituie totalurile unei perioade extrem de dificile pentru cei care s-au opus regimului. O spun membrii formațiunii într-un eveniment în care au tras linie a ceea ce au numit ”o adevărată bătălie pentru valori, dar care a fost semănată cu provocări și ostilități”. În pofida represiunilor, Partidul Renaștere promite că va continua să lupte pentru cauza în care crede și îndeamnă cetățenii să nu se lase descurajați și să își exprime liber voința.

Președintele Partidului ”Renaștere”, Natalia Parasca a enumerat toate formele de intimidare la care au fost supuși, în tot acest timp, atât deputații din opoziție, cât și susținătorii acestora. Până și prezența opoziției în mediul online a fost complet blocată. Cu toate acestea, au dat dovadă de unitate pentru a lupta pentru un viitor luminos.

NATALIA PARASCA, președintele Partidului ”Renaștere”

Ne-au fost întocmite procese penale, ne-au speriat, în casele noastre și în casele activiștilor noștri au desfășurat percheziții, canalele de Telegram au fost blocate fără vreo posibilitate de plângere, ne-au fost ridicate ziarele electorale și pliantele, iar acest eveniment este singurul pe care am reușit să-l organizăm, dar și așa doar ieri am primit răspuns la cererile noastre. Noi am făcut față cu demnitate acestei lovituri, ne-a fost foarte greu, deoarece asupra noastră au fost îndreptate toate forțele de ordine, dar în același timp ne-a fost și ușor, pentru că am simțit și am văzut sprijinul prietenilor noștri din Orhei, Bălți, Taraclia, Găgăuzia din toată țara. Eu sunt sigură că acest regim care ni se impune se va scufunda, iar victoria va fi a noastră, victoria va fi a Moldovei.

Membrul Partidului ”Renaștere”, Iurii Vitneaschi a îndemnat cetățenii să voteze la referendum împotriva integrării europene, pentru a scăpa de abuzurile la care este supusă întreaga societate.

IURII VITNEANSCHI, membrul Partidului ”Renaștere”

În niciun caz nu trebuie să ignorăm ceea ce face puterea, în niciun caz nu trebuie să ignorăm toate represiile și presiunea la care sunt supuși reprezentanții partidului „Renaștere”. Fiecare locuitor al țării noastre se confruntă cu probleme socio-economice, cu criza energetică, cu criza agricolă. Vă îndemnăm să nu boicotati referendumul din această duminică, așa cum îndemană unii politicieni vânduți, ci să veniți și să votați împotriva euro-integrării, să votați împotriva modificării Constituției. Nu trebuie să permitem actualei puteri să își bată joc de Constituție.

La rândul său, Alexandru Nesterovschii a declarat că acum mai mult ca niciodată cetățenii trebuie să decidă corect soarta țării, iar pe 20 octombrie să voteze împotriva regimului de la putere, care a comis numeroase fărădelegi și a semănat frică în societate.

ALEXANDRU NESTEROVSCHII, membrul Partidului ”Renaștere”

Timp de o lună, Partidul ”Renașterii” a încercat să participe la alegeri, mai întâi pentru a se înregistra, apoi au existat probleme cu conturile, apoi au existat probleme cu ziarele, pe care, de altfel, chiar ei le plătiseră. Pliantele au fost arestate, au fost întocmite procese penale, au pătruns în căminele fetelor de 18 ani pentru a le speria doar pentru a le intimida pentru opiniile lor politice. Bunicilor de 80 de ani li s-au spart ușile pentru că erau membre ale partidului „Renașterii” și își exprimau opiniile. Trebuie să ne alegem propriul destin. Dacă vă place să trăiți în frică, cu cele mai mari prețuri, canale TV închise, să vă fie frică să spuneți ceea ce gândiți.Dacă vreți o astfel de Europă, atunci votați „Pentru”, iar dacă vreți o Moldovă înfloritoare, să trăim într-o țară și să fim mândri că suntem moldoveni – mergeți la referendum și votați împotrivă.

Amintim că Comisia Electorală Centrală nu a admis de mai multe ori înregistrarea Partidului ”Renaștere” și a Blocului ”Victorie” pentru participarea la referendumul republican și la alegerile prezidențiale. De asemenea, membrii și activiștii partidului au fost supuși zecilor de percheziții și intimidări, iar ziarele electorale și pliantele au fost arestate. Potrivit reprezentanților partidului, toate acestea sunt o comandă politică flagrantă a PAS, care dorește în mod deliberat să scape de concurenții puternici.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE