6.6 C
Chișinău

Comisia Electorală Centrală respinge contestația Nataliei Parasca privind confiscarea materialelor electorale: ”Partidul „Renaștere” continuă lupta legală”

Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de către Natalia Parasca, președintele interimar al partidului ”Renaștere”, prin care a cerut să fie examinat, în cadrul ședinței, abuzurile comise de către reprezentanții Inspectoratului General de Poliție, Serviciul de Informații și Securitate, dar și ale vicepreședintelui CEC, Pavel Postica, în cazul confiscării materialelor electorale ale formațiunii. CEC susține că nu este în drept să examineze astfel de contestații. De cealaltă parte, Parasca afirmă că decizia este una politică. 

NATALIA PARASCA, președinte interimar al partidului ”Renaștere”

O vom contesta. În primul rând, decizia nu este deloc uimitoare, deoarece primul pas l-a făcut deja domnul Postică cu scrisoarea de recomandare, și acesta a fost și scopul lui să nu ne dea voie să lucrăm în campania electorală, cu părere de rău. Vom contesta. Deja am contestat la Procuratura Generală, am depus plângere. Deja domnul Postica cred că și-a făcut misiunea lui dată de Maia Sandu și partidul PAS.

Din cauza confiscării, partidul ”Renaștere” nu și-au ridicat materialele electorale nici până în prezent. Amintim că, pe 12 septembrie, angajații Serviciului Fiscal, împreună cu polițiștii, au sigilat clădirea tipografiei, unde se imprima materialul partidului „Renaștere”, destinat campaniei pentru referendum.

Oficialii s-au referit la o scrisoare a vicepreședintelui CEC, Pavel Postica, prin care a interzis eliberarea ziarelor electorale ale formațiunii, din motiv că s-ar fi produs ilegalități la tipărire, iar materialul nu s-ar referi doar la referendum, la care partidul a fost înregistrat oficial ca participant. Potrivit reprezentanților partidului, toate acestea sunt o comandă politică flagrantă a PAS, care dorește în mod deliberat să scape de concurenții puternici. PAS nu a comentat afirmațiile.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE