6.6 C
Chișinău

Comisia Electorală Centrală refuză acreditarea ONG-urilor internaționale pentru monitorizarea referendumului din Moldova pe teritoriul UE

Restricțiile privind monitorizarea alegerilor prezidențiale și referendumului de modificare a Constituției au afectat și mai multe organizații neguvernamentale străine. Potrivit EU Reporter, Comisia Electorală Centrală a respins numeroase cereri din partea ONG- urilor europene pentru obținerea statutului de observator.

OFF Inclusiv din Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie și alte țări care plănuiau să monitorizeze plebiscitul pe teritoriul Uniunii Europene. Publicația notează că „în contextul acestor evenimente, comunitatea internațională trebuie să acorde o atenție deosebită procesului electoral din Moldova în săptămânile următoare.

Excluderea ONG-urilor europene independente din procesul de monitorizare a referendumului în vederea aderării la UE, în special pe teritoriul UE, ar trebui să provoace îngrijorări serioase.

Aceste acțiuni contravin aspirațiilor declarate ale Moldovei de aderare la Uniunea Europeană, unde transparența și monitorizarea democratică sunt principii fundamentale”, subliniază EU Reporter. De menţionat că anterior, a fost refuzată acreditarea în calitate de observatori pe teritoriul Moldovei mai multor organizații din Rusia și CSI.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE